Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Breitto & Baltic Caps“ komanda po „Aurum 1006 km“ kvalifikacijos įsitvirtino pajėgiausių ekipų dešimtuke

Penktadienis Palangos „Aurum 1006 km“ lenktynių dalyviams buvo išties darbingas. Jų pirmą pusdienį laukė dar dvi treniruočių sesijos, o vakarop visos ekipos išvažiavo į startą kvalifikaciniams važiavimams. Po jų dešimt greičiausių komandų stojo prie starto dar vienai misijai – „Super Pole“ sesijai. Būtent čia pateko ir „Breitto & Baltic Caps“ komanda, kuri galiausiai įsitvirtino aštuntoje vietoje tarp dvidešimt trijų ekipų, rašoma pranešime.
„Breitto & Baltic Caps“ komanda kvalifikacijoje
„Breitto & Baltic Caps“ komanda kvalifikacijoje / Komandos nuotr.

Penktadienio treniruotėse „Breitto & Baltic Caps“ komandos pilotai jau pradėjo ieškoti, kur nupjauti vieną ar kitą sekundę bei jos dalį. Ketvirtadienį to padaryti ekipa nerizikavo, mat trasoje dar buvo šiek tiek dulkių.

Tačiau penktadienį visų ekipos vairuotojų rezultatai ėmė gerėti. Prieš „Super Pole“ važiavimą komandos vadovas Edvinas Arkušauskas tvirtino, kad visos vairuotojų trijulės – Bas Schouten, Klaudo Bučinsko ir Povilo Gutausko pasirodymais yra patenkintas.

„Tikėjomės galbūt šiek tiek blogesnio laiko, bet gavosi visai neblogai. Aišku, padėjo padangos. Smagu, kad su senu savo „BMW M4 Silhouette“ galime panervinti ir pavaikyti GT3 mašinas. Žiūrėsime, kaip bus per varžybas.

Viskas kol kas vyksta geriau nei pagal planą. Pagal planą nebuvome taip aukštai užkėlę kartelės, bet nuojauta sakė, kad galime būti greiti. Nustebino ir Klaudas Bučinskas, ir Povilas Gutauskas. Povilas padarė 1 min. 11,5 sek., Klaudas Bučinskas – 1 min. 10,5 sek. Džiaugiamės labai, nes laikai tikrai neblogi“, – sakė „Breitto & Baltic Caps“ komandos vadovas Edvinas Arkušauskas.

Savo rezultatu džiaugėsi ir vienas iš komandos vairuotojų Klaudas Bučinskas. Anot jo, dabartinis tempas jau yra artimas maksimaliam, tačiau varžybų eigoje vieną ar kitą sekundės dalį panevėžietis dar tikisi „nukirpti“.

„Esu patenkintas savo tempu. Planavau, kad pamažu greitėsiu, tai tą ir padariau. Nemanau, kad dar bandysiu tą savo tempą perlipti ir dar pagreitėti ar kažką įrodinėti. Nebent trasa dar labiau pasidengs guma, atsiras papildomo sukibimo ir dėl to pavyks važiuoti kiek nors greičiau“, – sakė Klaudas Bučinskas.

Kvalifikaciniams važiavimams pagal taisykles ekipos deleguoja du vairuotojus. „Breitto & Baltic Caps“ rikiuotėje prie vairo mūšiui dėl pozicijų iš pradžių sėdo Bas Schouten ir Klaudas Bučinskas, o patekus į dešimties greičiausių komandų gretas ir „Super Pole“ važiavimą, iniciatyvą perėmė greičiausias komandos pilotas, profesionalus lenktynininkas iš Nyderlandų Bas Schouten.

Jam pavyko trasą įveikti per 1 min. 8,419 sek. ir toks rezultatas lėmė aštuntąją poziciją. Būtent joje šeštadienį ekipa ir pradės „Aurum 1006 km“ lenktynes.

„Bas jau nuo pirmos kvalifikacijos važiavo 1 min. 8 sek. Tą patį jis pakartojo ir antroje sesijoje, tai komandos vadovas tokiu rezultatu labai patenkintas. Aš manau, kad kaip komandai iš antrosios grupės patekti į pirmąją, į TOP10 – rezultatas tikrai geras“, – sakė ekipos vairuotojas Povilas Gutauskas.

„Breitto & Baltic Caps“ ekipos „BMW M4 Silhouette“ „Aurum 1006 km“ lenktynėse pažymėtas septintuoju starto numeriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas