Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„CBet Rally Rokiškis“ pirmąją dieną į priekį išsiveržė V.Jurkevičiaus ir A.Paliukėno ekipažas

Penktadienio popietę Rokiškyje startavo ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „CBet Rally Rokiškis“. Pirmąją varžybų dieną dalyviams numatyti penki greičio ruožai, kurių bendras ilgis – 50 kilometrų.
„CBet Rally Rokiškis 2024“ GR3
Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas / Organizatorių nuotr.

Pirmasis greičio ruožas geriausiai klostėsi Roko Steponavičiaus ir Dovydo Ketvirčio ekipažui. Jie čia pademonstravo ne tik įspūdingą šuolį per finišo trampliną, bet ir puikų tempą bei 1,16 sek. pranoko antrą laiką užfiksavusius Giedrių Notkų su Daliumi Strižanu. Treti čia buvo Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu.

Tačiau pastarieji atsigriebė jau kitame, 18 km ilgio greičio ruože, kur parodė geriausią laiką ir už savęs 6 sek. pranašumu paliko Jakubą Matulką iš Lenkijos. Trečią rezultatą užfiksavo latvis Emils Blūms.

Trečiame greičio ruože greičiausias buvo Giedrius Notkus. Pusantros sekundės nuo jo – Vladas Jurkevičius. Dvi sekundes lyderiui čia nusileido Jakub Matulka.

Ketvirtame greičio ruože ir vėl greičiausias buvo V.Jurkevičius. Jis G.Notkų čia pranoko net 10 sek. Nuo pastarojo dviem sekundėmis atsiliko J.Matulka.

Po keturių greičio ruožų iš lenktynių jau yra pasitraukę keturiolika dalyvių. Pasitraukimo priežastys – techniniai gedimai.

Likus vienam pirmosios dienos greičio ruožui V.Jurkevičius lenką J.Matulka lenkia 21,8 sek. Trečias su pusantros sekundės deficitu – G.Notkus.

Penktąjį, ant žvyro prasidėjusį, o vėliau Rokiškio miesto gatvėmis nusidriekusį greičio ruožą laimėjo Rokas Steponavičius, už savęs palikęs Giedrių Notkų bei Vladą Jurkevičių.

Tačiau Vladas Jurkevičius išlaikė persvarą skaičiuojant pirmosios dienos rezultatus ir kol kas lyderiauja. Antroje vietoje klasifikuojamas Giedrius Notkus, kurį nuo lyderių skiria 23 sek. Trečias su dviejų sekundžių deficitu nuo Giedriaus Notkaus – Rokas Steponavičius.

Miesto greičio ruože klaidą padarė ir nemažai laiko sugaišo lenkas Jakub Matulka. Jis bendroje rikiuotėje smuktelėjo į ketvirtą poziciją.

Antrąją ralio dieną dalyvių lauks dar 90 kilometrų, sutalpintų į dešimt greičio ruožų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus