Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„CFMOTO Factory Racing Team“ duetą Sacharos dykuma pasitiko lietumi

Į Tunise vykstantį Fenikso ralį susirinkusių dalyvių šeštadienį laukė formalumų diena ir pirmieji kilometrai trasoje. Po administracinės ir techninės komisijos į testinį greičio ruožą pajudėjo ir „CFMOTO Factory Racing Team“ komandos duetas – Antanas Kanopkinas su Adomu Gančieriumi. Jiems čia teko susipažinti su pirmosiomis kopomis, o šią užduotį pasunkino dykumoje prapliupęs lietus, rašoma pranešime spaudai.
„CFMOTO Factory Racing Team“
„CFMOTO Factory Racing Team“ / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Prieš startą – dar vienas COVID-19 testas

Douzo mieste, kuriame įsikūręs Fenikso ralio dalyvių bivakas, rytas prasidėjo dar vienu COVID-19 testu. Nors visos komandos į Tunisą atskirdo jau turėdamos neigiamą testo atsakymą, tačiau organizatoriai prieš startą visiems atliko pakartotinius testus.

Netrukus „CFMOTO Factory Racing Team“ ekipos lenktynininkai Antanas Kanopkinas ir Adomas Gančierius jau rikiavosi prie administracinės komisijos, kur pateikė visus dalyvavimui varžybose reikalingus dokumentus bei gavo startinius numerius. Adomo Gančieriaus ir Antano Kanopkino keturračius šiose varžybose puoš atitinkamai 12 ir 14 numeriai.

Sėkmingai įveikę administracinės komisijos formalumus lietuviai suskubo į techninę komisiją, kur jų „CFMOTO CFORCE 1000“ keturračius apžiūrėjo techniniai komisarai. Ir čia ekipai viskas klojosi sklandžiai, tad nesugaišę daug laiko lenktynininkai pradėjo ramiai ruoštis testiniam greičio ruožui.

Pirmieji kilometrai Afrikoje – lyjant lietui

Bandomasis greičio ruožas buvo numatytas netoli bivako. Kiek daugiau nei penkiolikos kilometrų ilgio trasą keletą kartų įveikę komandos nariai po bandomojo važiavimo neslėpė optimizmo – kol kas viskas klostosi pagal planą. Visgi Sacharos dykuma dalyviams pateikė staigmeną. Vos prasidėjus testiniam greičio ruožui iš dangaus prapliupo lietus. Tai kiek pakeitė žaidimo taisykles, mat su vandeniu susimaišiusios dulkės mikliai prilipdavo prie veidą dengiančių akinių stiklo.

„Testinis ruožas jokių staigmenų iš techninės pusės neatnešė. Susipažinome su gruntu, su smėliu. Tapo daugiau ar mažiau aišku, kokios sąlygos mūsų lauks artimiausias kelias dienas. Šiek tiek paeksperimentavome su padangų slėgiu ieškodami optimaliausio nustatymo. Labai džiaugiuosi dėl amortizatorių – „Samsonas Motorsport“ dirbtuvėse jie buvo perrinkti ir dabar tikrai veikiai nepriekaištingai. Panašu, kad esame maksimaliai pasiruošę ir jau nekantraujame sulaukti pirmojo varžybų etapo. Bus įdomu“, – po testinio greičio ruožo įspūdžiais dalijosi Antanas Kanopkinas.

Adomas Gančierius pridūrė, kad važiavimas per kopas reikalauja tikrai didelio susikaupimo. Anot lenktynininko, viena nedidelė klaida čia gali kainuoti daug sugaišto laiko ar net virsti incidentu.

„Tai pirmas mano kartas kopose ir naujų dalykų tikrai yra. Svarbiausia išlaikyti koncentraciją, nes dykumoje pakankamai sunku naviguoti, o dar reikia žiūrėti į kopas. Kai kurios jų nors ir nėra aukštos, bet labai stačiais nusileidimo šlaitais. Reikia pasirinkti tokį greitį, kad įvažiuodamas į kopą neįklimptum, bet ir per kopą neperskristum, nes kai kurios iš jų labai apgaulingos ir ten galima prisidaryti reikalų. Gerai, kad organizatoriai surengė šį testinį ruožą. Dabar aiškiau, ko galime tikėtis artimiausias kelias dienas“, – kalbėjo Adomas Gančierius.

Sekmadienį dalyvių laukia Fenikso ralio atidarymo ceremonija Douzo mieste. Po to komandos pajudės į miesto stadioną, kuriame tradiciškai vyksta kupranugarių lenktynės. Visgi šįkart čia kupranugariai atliks tik antraplanį vaidmenį, mat visas dėmesys bus nukreiptas į daugiau nei šimto dalyvių rikiuotę. Pirmąją lenktynių dieną dalyvių lauks 135 kilometrai, kuriuose teks lenktyniauti smėlynais ir kopomis. Taip pat bus ir žvyrinių atkarpų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas