Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„CFMOTO Factory Racing Team“ ekipa ruošiasi debiutui Albanijos ralyje

Birželio 5-12 dienos Albanijoje įvyks ‚Rally Albania“ varžybos. Savaitę truksiančiame maratone lenktyniaus automobilių, motociklų, keturračių ir motobagių kategorijų atstovai. Dalyvių sąraše puikuojasi ir „CFMOTO Factory Racing Team“ komandos pavadinimas. Ekipa į Albaniją deleguoja visą savo sąstatą, rašoma pranešime.
Pasiruošimas Albanijos raliui
Pasiruošimas Albanijos raliui / Mariaus Kunigiškio nuotr.
Temos: 2 Albanija Keturratis

Į Albanijos ralį keliaus abu „CFMOTO Factory Racing Team“ komandos keturratininkai – Adomas Gančierius ir Antanas Kanopkinas. Čia taip pat startuos ir Darius Biesevičius su Audrone Kanopkiniene. Duetas lenktyniaus motobagiu. Kaip teigė ekipos vadovas Antanas Kanopkinas, į Albaniją buvo nuspręsta vykti po to, kai organizatoriai deklaravo, jog tai bus sunkiausios „Rally Raid“ varžybos. Ne kartą užsienyje įvairaus formato varžybose dalyvavusi komanda nusprendė organizatorių pažadus patikrinti.

„Albanijoje dar nesame buvę. Bus įdomu pamatyti, kuo jos bus sunkiausios, nes sprendžiant pagal foto ir video medžiagą, laukia labai daug akmenų, upių vagų, vandens. Manau, kad bus kažkas panašaus kaip „Hunt The Wolf“ varžybos Rumunijoje, o ten esame buvę ne kartą. Tačiau nemanau, kad Albanijoje bus „Hunt The Wolf“ sunkumo lygio varžybos. Visgi tai „Rally Raid“ formatas, todėl bus didesni greičiai“, – mintimis dalijosi Antanas Kanopkinas.

Albanijos ralyje numatytos septynios lenktynių dienos. Viena iš jų bus skirta prologui, o visas kitas dienas dalyvių laukia išties rimti iššūkiai ir dideli atstumai. Itin daug intrigos žada maratoninis ruožas, kuriame teks įveikti 700 km ir nakvoti atskirai nuo mechanikų. Iš viso dalyviams per savaitę teks įveikti per 1500 kilometrų.

„Prieš Albanijos ralį patikrinome ne tik kovinę techniką, bet ir mūsų komandos serviso bei media automobilius. „Auto spot“ rado ir smulkių gedimų, kuriuos pašalino. Media komandos pikapas taip pat bus skirtas ir pagalbai, jei mechanikams reikėtų iki mūsų privažiuoti vienoje ar kitoje vietoje. Tai – sunkioji artilerija ir jos reikalingumu neabejojame. Turėjome patirties ankstesnėse varžybose.

Kalbant apie sportinės technikos patobulinimus, tai bagyje jų šiek tiek buvo atlikta. Svarbiausia, kad viskas veiktų. Turėjome apie 100 km testų. Keturračiams sulaukėme naujų žaislų iš draugų Suomijoje – „Vauhti Varikko“ ir „Performance by Sercap“. Iš jų gavome naujų, variklio galiai skirtų detalių. Trumpalaikėje perspektyvoje viskas veikia, viskas gerai. Dabar galėsime tai išbandyti didesniuose atstumuose. Mūsų kiekvienos varžybose yra ne tik varžybos, bet ir komponentų testavimas. Po jų paaiškėja, kuriuos sprendimus naudojame toliau, kurių reikia atsisakyti ar tobulinti“, – kalbėjo Antanas Kanopkinas.

Iš Lietuvos į Albaniją visa komanda vyks sausumos keliu, tad pirmasis iššūkis bus įveikti maždaug 2500 km atstumą iki varžybų starto vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas