Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Citus Racing“ treniruotė Palangoje: balanso paieškos ir padangų slėgio sprendimai

Ketvirtadienį „Citus Racing“ komandos trijulė – Klaudas Bučinskas, Remigijus Devainis ir Mindaugas Vanagas savo dyzelinį „Volkswagen Golf“ jau išbandė kovinėmis sąlygomis „Aurum 1006 km“ trasoje. Po dviejų treniruočių sesijų ekipa džiaugėsi stabiliu vairuotojų tempu ir planuoja penktadienį pagreitėti dar labiau, rašoma pranešime.
„Citus Racing“
„Citus Racing“ / Komandos nuotr.

Po iškilmingos varžybų atidarymo ceremonijos „Citus Racing“ komanda pajudėjo „Aurum 1006 km“ trasos link. Įsikūrę dalyvių parke popietę jie pradėjo treniruotes. Joms buvo skirtos dvi sesijos po pusę valandos. Treniruočių metu savo jėgas ir automobilį išbandė visi trys lenktynininkai.

„Iš pradžių išvažiavęs nesijaučiau komfortiškai stabdymuose prieš greičio gesinimo zonas ir pačiose zonose. Kažkaip „bėgiojo“ automobilio galas. Tačiau paaiškėjo, kad taip įvyko todėl, kad nepataikėme su padangų slėgiu. Susireguliavus padangų slėgį jau viskas buvo gerai. Važiavome stabiliai, visi vairuotojai važiavo panašiais laikais. Norėtume tokį tempą ir išlaikyti, o galbūt dar kokia sekunde ar dviem pagreitėsime.

Rytoj šiek tiek keisime pačią treniruočių strategiją. Darysime mažiau keitimų, kiekvienas vairuotojas ilgiau pabus trasoje. Šiandien keitėmės dažniau“, – sakė „Citus Racing“ ekipos vairuotojas Klaudas Bučinskas.

Komandos naujokas Mindaugas Vanagas po treniruočių pasakojo, kad jo pirmoji pažintis su „Aurum 1006 km“ lenktynių trasa buvo sklandi. Anot vairuotojo, važiuoti greičiau tikrai galima, tačiau tam reikės daugiau praktikos. Būtent patirties kilometrus pilotas tikisi susirinkti penktadienio treniruotėse.

„Pirmą kartą buvo nejauku, nes reikėjo „prisišaudyti“. Visgi vienintelė trasa iki šiol, kurioje lenktyniavau, buvo Estijoje. O ši trasa visiškai kitokia. Greitos tiesiosios, aštrūs posūkiai. Ypač tos greičio gesinimo zonos. Nesinori jose suklysti, todėl kai kada buvau net per daug atsargus, per daug pristabdydavau, per lėtai įvažiuodavau ir išvažiuodavau.

Vėliau jau atradau tą balansą, todėl tikiuosi, kad rytoj dar pagreitėsiu, nes tikrai dar yra rezervo“, – kalbėjo „Citus“ kompanijos įkūrėjas bei „Citus Racing“ ekipos naujokas Mindaugas Vanagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito