Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaras 2025 m.: už ką motociklininkas Nerimantas Jucius sulaukė kvietimo startuoti Saudo Arabijoje?

Nerimantas Jucius – vienintelis Lietuvos atletas, tais pačiais metais laimėjęs trijų disciplinų Lietuvos čempionatus: motokroso, Endurance ir Cross Country. Jis puikiai motociklą valdo ne tik ant žemės, bet ir ore.

Tačiau vien už tai A.S.O., organizuojanti Dakaro ralį, kvietimų į startą Saudo Arabijoje nedalina. Daugeliui motociklininkų tenka rinkti kvalifikacinius taškus pasaulio čempionato etapuose ar pelnyti daugybę titulų vietiniuose čempionatuose, bandant įrodyti, kad yra verti Dakaro išbandymų.

Iš viso net keturi Lietuvos motociklininkai šią savaitę sulaukė Dakaro ralio direktoriaus Davido Casteros kvietimo. Be Nerimanto, tai – Modestas Siliūnas, Gediminas Šatkus, Mykolas Paulavičius.Todėl maratonas Dakaro debiutantams prasideda jau dabar: reikia derinti biudžetus, logistiką, techninį palaikymą, tinkamai pasiruošti.

Apie lūžusius kaulus, apmaudų kritimą Abu Dabyje, pirmuosius pinigus pirmajam motociklui „iš uogų“, šeimos palaikymą ir daugybę kitų svarbių dalykų su Nerimantu kalbėjome 15min studijoje.

VIDEO: Už ką motociklininkas Nerimantas Jucius sulaukė kvietimo į Dakaro ralį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito