Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 31 /18:54

Dakare V.Valiukevičiaus ekipažas jau patyrė sunkumų: „Maratonas prasidėjo jam neprasidėjus“

„Dakar Classic“ dalyvaujantis „Heston Airlines“ ekipažas susidūrė su pirmosiomis techninėmis problemomis. Kaip feisbuke paskelbė Valdas Valiukevičius, Dakaro maratonas komandai prasidėjo dar pačiam Dakarui neprasidėjus. Vis dėlto problemas ekipažas sako bent iš dalies išsprendęs ir sėkmingai pasiekė starto vietą.
„Heston Airlines“ komanda: Valdas Valiukevičius ir Paulius Kavaliauskas startuoja su 1987 metais pagamintu automobiliu „Toyota Land Cruiser 71“
„Heston Airlines“ komanda / Vytauto Pilkausko nuotr.

Visas Dakaro ralio naujienas sekite čia.

„Atrodo, Dakaro maratonas mums prasidėjo dar jam neprasidėjus. Ryte laimingi išvažiavome į 900 km pervažiavimą į starto vietą Hailo mieste, tačiau iš karto pamatėme, kad neveikia navigacijos sistema, automobilis neužsiveda, vadinasi, kažkokios elektros problemos.

Tačiau užsivedę jį pradėjome važiuoti. Pastebėjome, kad kyla aušinimo skysčio temperatūra. Teko kalnuose stoti ir bandyti remontuoti automobilį“, – pasakojo V.Valiukevičius.

Jis tikino, kad elektros sistemos gedimus jiedu su Pauliumi Kavaliausku pašalino, tačiau dėl variklio nėra tikri.

„Ar variklis kais, kaip ilgai mes važiuosime, ar pasieksime starto vietą, kol kas neaišku“, – sakė V.Valiukevičius.

Po įrašu pasipylė klausimai dėl tolesnės eigos. 15min V.Valiukevičius sakė, kad problemas jiems pavyko bent iš dalies išspręsti ir jie juda starto vietos link.

„Liko šimtas kilometrų iki stovyklos, tikiuosi, pasieksime ją, – truputį prieš 17 valandą sakė V.Valiukevičius. – Rytoj prologas, o po pietų, ko gero, gresia didesnis remontas.“

Šiek tiek prieš 19 val. V.Valiukevičius paskelbė, kad stovyklą jie su Pauliumi pasiekė ir jau gavo Dakaro vakarienę.

Valdas Valiukevičius ir Paulius Kavaliauskas 2022 m. Dakare startuoja 1987 m. pagamintu „Toyota Land Cruiser 71“. Tai – pirmasis Lietuvos istorijoje automobilis, pasiekęs Dakaro finišą. Tuomet, 2000 m. jį vairavo Romualdas Beresnevičius su Arūnu Lekavičium.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas