Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dakaro lenktynininkės tragedija: žuvo vaikščiodama kalnuose su šunimi

Dakaro ralio lenktynininkė, viena geriausių Europos ralio reidų disciplinos šturmanių Giulia Maroni (37) žuvo sekmadienio popietę kalnuose. Sraigtasparniu atskridę gelbėtojai moteriai jau nebegalėjo padėti. Sužeidimai, patirti nukritus nuo 50 metrų aukščio uolos, buvo mirtini.
Giulia Maroni
Lenktynininkė Giulia Maroni / 15min koliažas

G.Maroni su savo drauge Gabriele ir šunimi keliavo Apeninų kalnų Monte Cimone taku, vedančiu iš Libro Aperto į Rifugio Taburri. Tačiau sportininkė staiga prarado pusiausvyrą, galimai paslydo ir nukrito nuo uolos. Jos draugė iškvietė kalnų gelbėtojus, tačiau Giulia Maroni nuo sužeidimų mirė Bolonijos Maggiore ligoninėje.

Giulia Maroni laimėjo 2021 m. Italijos „Cross Country" čempionatą kaip Sergio Galletti šturmanė. Kitais metais ji ir Luciano Carcheri dalyvavo Dakaro klasikiniame klasikinėje versijoje su „Nissan Terrano“.

G.Maroni taip pat varžėsi FIA Europos taurės varžybose „Cross-Country Bajas“ (dabar FIA European Baja Cup) ir užėmė antrąją vietą T4 kategorijos įskaitoje kartu su Lina Van De Mars.

2023 m. Saudo Arabijoje Giulia Maroni startavo šturmanavo jaunai Italijos pilotei Rebeccai Busi, Dakare merginos startavo T4 kategorijoje motobagiu „Can am Maverick“, tačiau finišo nepasiekė dėl gedimo. 2024 m. R.Busi motobagiu startavo su kitu šturmanu – S.Lafuente.

„Mes jau kūrėme naujus planus 2024 m. sezonui, – rašė Lina Van De Mars. – Man buvo garbė tave pažinti. Didžiuojamės, kad tapome Europos vicečempionėmis. Aš vis dar esu šoke“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas