Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviui Dakaro ralyje – labai atsakingos pareigos

Artėjančiame Dakaro ralyje lietuvius išvysime ne tik prie starto linijos, bet ir oficialių asmenų pareigose. Tarptautinė automobilių sporto federacija (FIA) sporto komisarų kolegijos pirmininku paskyrė mūsų tautietį Arną Paliukėną.
Arnas Paliukėnas
Arnas Paliukėnas / Algimanto Brazaičio nuotr.

Visos naujienos apie Dakarą ir automobilius.

Advokatas, Lietuvos žurnalistų autoklubo garbės narys Arnas Paliukėnas sako, kad nesitikėjo tokio dėmesio, kokio Lietuvoje sulaukė po to, kai buvo paskirtas Dakaro ralio komisarų kolegijos pirmininku. Nors Dakaro ralyje tokias pareigas Arnas Paliukėnas eis pirmą sykį, tačiau sporto komisarų kolegijos pirmininko amplua jam nėra jokia naujiena.

„Pirmiausia mane truputį glumina tas ažiotažas, kilęs Lietuvoje, nes aš Dakare dar nieko nenuveikiau, o visi jau apie tai kalba. Aišku, tokios pareigos iš dangaus nenukrenta. Dirbant kažkada ateina tas laikas, kai gauni tokį pasiūlymą. Tačiau tai nėra pirmas kartas, kai man patikėtos tokios pareigos. Dakaras yra Pasaulio ralio reido čempionato etapas, o šiame čempionate aš jau esu debiutavęs kaip sporto komisarų kolegijos pirmininkas. Bet kadangi lietuviai domisi išskirtinai Dakaru, todėl tik dabar ir atkreipė dėmesį į tai“, – sakė Arnas Paliukėnas.

Daugelį metų Dakaro ralis ir FIA ėjo atskiromis kryptimis, tačiau pernai sunkiausiomis pasaulyje vadinamos lenktynės tapo Pasaulio ralio reido čempionato dalimi. Kad šiose varžybose sporto komisarai tikrai turi atsakingos veiklos byloja ir skaičiai – praėjusiame Dakare jiems teko priimti per 80 sprendimų.

Arnas Paliukėnas sako, kad Dakaro ralyje dirbti bus tikras iššūkis, mat šios lenktynės ištvermės reikalauja ne tik iš sportininkų ir komandų, bet ir iš oficialių asmenų. Pagrindiniais sunkumais lietuvis įvardija varžybų trukmę ir sudėtingas darbo sąlygas dėl infrastruktūros.

„Gyvensime ir dirbsime bivakuose, kiekvieną dieną reikės pervažiuoti vis į kitą vietą. Ir pervažiavus tikrai negalėsi eiti ilsėtis – reikės nagrinėti, kokie pranešimai yra iš techninių delegatų, sporto delegatų, pačių sportininkų, oficialių asmenų. Varžybos tik žiūrovams yra 15 dienų lenktynių ir viena laisva diena. Mums darbo dienų bus bent jau 18. Su skrydžiais pirmyn ir atgal – trys savaitės veiklos.

Tačiau darbo prasme Dakaras manęs negąsdina, nes aš tą darbą žinau. Disciplina man yra aiški, nes aš joje dirbu ne pirmi metai. Manęs ten nelabai kuo nustebinsi. Aišku, yra taisyklių pasikeitimų 2023-iesiems metams, bet aš juos visus turiu prieš save ir esu susipažinęs. Dakaro iššūkis yra paties renginio ilgume ir sudėtingose darbo sąlygose. Tačiau nuo sąlygų nepriklauso reikalavimai tavo darbo kokybei – sprendimai turi būti teisėti, sąžiningi ir pagrįsti“, – sakė Arnas Paliukėnas.

Kartu su Arnu Paliukėnu Dakaro sporto komisarų kolegijoje dirbs dar du asmenys – Meksikos ir Saudo Arabijos atstovai. Praėjusiais metais komisarų kolegijai pirmininkavo vokietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas