Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro ralis skaičiuose: kiek dalyvių ir technikos šiemet kovos Saudo Arabijos smėlynuose?

Po administracinės ir techninės komisijos procedūrų galiausiai paaiškėjo galutinis artėjančio, 45-ojo Dakaro ralio dalyvių skaičius. Kviečiame susipažinti su organizatorių paskelbta išsamia statistika.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Iš viso 2023-iųjų metų Dakaro sportinėse įskaitose startuos 603 dalyviai bei 353 lenktyninės technikos vienetai. 121 dalyvis startuos motociklų įskaitoje. Iš jų 27 sportininkai varžysis „vienišių“ klasėje „Original by Motul“. Keturračių įskaitoje pasirodys 18 dalyvių.

Prie starto rikiuosis 67 T1 ir T1+ kategorijos automobiliai bei 2 T2 klasės bolidai. SSV kategorijos dalyviai su T3 reikalavimus atitinkančiais bagiais susibūrė 47, o T4 kategorijos – 45. Sunkvežimių įskaitoje žalia šviesa buvo uždegta 55 ekipažams.

Prie šių skaičių dar reikia pridėti ir trečius metus organizuojamos „Dakar Classic“ įskaitos dalyvius. Čia startuoti norą pareiškė 187 dalyviai su 88 istorinės technikos vienetais. Ši klasė tradiciškai varžysis kitu principu nei pagrindinis Dakaro ralio dalyvių kanalas.

Iš visų dalyvių bus 130 naujokų, o 102 dalyviai šiemet Dakare startuos dešimtą sykį ar daugiau. Dalyvių gretose – 31 moteris ir 3 pilnai moteriški ekipažai.

Daugiausiai dalyvių atstovaus Prancūzijai – 143. Antri pagal šį statistikos pjūvį žengia ispanai. Jų čia bus 83 sportininkai. Treti – Nyderlandų atstovai su 75 žmonių delegacija starte. Beje, analogiškai pagal dalyvių tautybes ir gausą trejetukas išsirikiavo ir praėjusiais metais.

Lietuvos spalvas Saudo Arabijos smėlynuose šiemet gins 7 Lietuvos komandos. Artėjančiame Dakaro ralyje dalyvių lauks 8549 kilometrai, iš kurių 4706 drieksis greičio ruožais. Jų numatyta 14, taip pat bus 1 poilsio diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas