Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 01 /11:36

Dakaro starte – stulbinanti žinia lietuviams iš FIA

Tarp prioritetinių Dakaro vairuotojų – net trys lietuviai. Tokia gera žinia Lietuvos komandas pasiekė pirmąją Naujųjų metų ir Dakaro ralio dieną.

Visas Dakaro naujienas rasite čia.

Rokas Baciuška, Antanas Juknevičius ir Vaidotas Žala – tokias tris pavardes galima rasti šių metų Dakaro ralio prioritetinių vairuotojų sąraše.

Atnaujintą sąrašą paskelbė Tarptautinė automobilių federacija (FIA).

Prieš Dakaro ralį paskelbtoje sąrašo versijoje buvo dingusios A.Juknevičiaus ir B.Vanago pavardės, naujai buvo įtrauktas V.Žala.

Dabar atnaujintame sąraše yra ir Dakaro ralyje debiutuojantis Rokas Baciuška.

„Kreda“ komandos atstovai teigia nesikreipę į FIA, kad A.Juknevičius būtų grąžintas į šį sąrašą, FIA tai padariusi savo nuožiūra. Tą patį tvirtino ir Roko atstovas Ramūnas Fetingis.

Buvo daugiau galimybių, bet jos panaikintos

Šiame sąraše esantys vairuotojai pernai dar turėjo šiek tiek daugiau galimybių lenktynių metu. Tačiau, Dakarui tapus FIA pasaulio ralio maratonų čempionatų etapu, privilegijų beveik neliko.

Tarkim, dukart per ralį, jeigu dėl kažkokių priežasčių ekipažas rezultatų lentelėje nukrisdavo žemiau ir tai lėmė žemą kitos dienos starto vietą, komanda galėjo prašyti geresnės starto pozicijos. Organizatoriai galėjo tai padaryti, suteikdami ne aukštesnę kaip 15-ą starto poziciją. Tarkim, kad nereikėtų važiuoti dulkėse. FIA taisykles rasite čia.

Dabar privilegijų sumažėjo, geresnę startinę poziciją galima gauti tik pirmajame greičio ruože. Tačiau prisidėjo daugiau apsunkinimų.

Šiame sąraše esantys elitiniai vairuotojai turi ir ne tik minėtą privalumą, tačiau ir yra tarsi po padidinamuoju stiklu. Į jų automobilius diegiama dataloging sistema ir pan.

Pernai tik prioritetiniai pilotai, o šiemet jau visi automobilių ekipažai važiuoja su elektroninėmis kelio knygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas