Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakarsko dienoraštis: vienas Vaidotas stebino šukuosena, o kitas – greičiu

Testinis greičio ruožas, dar vadinamas „shakedown“, trečiadienį vyko ten pat, kur prieš metus Dakaro prologas – vos už 60 km nuo Džidos (Jeddah). Jame pasirodė visi lietuviai, išskyrus Benediktą Vanagą ir Roką Baciušką.
Bandomasis greičio ruožas
Bandomasis greičio ruožas / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Rokas Baciuška „South Racing“ motobagį testuos ketvirtadienį. O Benediktas savo „Hilux“ T1+ išbandė visai kitoje vietoje, priešingoje Džidos pusėje. Taip nutiko todėl, kad „Toyota Gazoo Racing Baltics“ susivienijo su gamykline „Toyota“ komanda.

Ko gero, linksmiausias po testinio ruožo buvo Antanas Juknevičius. Jis kovingai buksavosi su šturmanu Didziu Zariniu ir rodė akmenų subombarduotą kevlarinę automobilio apsaugą. Testinis greičio ruožas per dvi dienas sunkvežimių taip išmaltas, kad, net stebint automobilius nuo uolų, girdisi akmenų kruša į metalines detales.

Būtent dėl šios priežasties Vaidotas Žala nusprendė nevažiuoti testinio ruožo aštuonis kartus, kaip tai padarė Vaidotas Paškevičius, norėjęs visaverčių „Tatra“ bandymų.

V.Paškevičius trečiadienį vairavo labai atsargiai, be reikalo neskubėjo. Šturmanas Slavomir Volkov paaiškino, kodėl. Komandos tikslas buvo ne pasiekti maksimalų greitį, o išmokti derinti komandos narių veiksmus. Tarkime, važiuojant greitai sureguliuoti padangų slėgį. Arba susikalbėti su šturmanu.

Vaidotą Žalą pralinksmino klausimas apie jo plaukus – jie ilgi ir tamsūs. Gal čia naujas stilius? Paaiškėjo, kad, vengdamas kontaktų (dėl COVID 19 plitimo), lenktynininkas senokai bebuvo kirpykloje. Sulaukęs neigiamo (pakartotinio) testo atsakymo Saudo Arabijoje, ieškos gero kirpėjo.

Geros nuotaikos nestokojo Tomo Jančio šturmanas Irmantas Bražiūnas. Testinio ruožo kelio knygą jis pamiršo viešbutyje. Todėl trasoje bandė naudotis mobiliojo ryšio telefonu... Deja, dėl agresyvios trasos telefonas netrukus išsijungė, tad Irmantas su Tomu turėjo improvizuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas