Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena mįslė: kodėl su B.Vanagu į Dakaro ralį važiuos ir Baltarusijos komanda?

Nė vienas Lietuvos lenktynininkas, kalbantis apie startą Dakaro ralyje 2021 m., kol kas oficialiai nepristatė komandos. Išimtis – Benediktas Vanagas, paskelbęs komandos pavadinimą ir šturmano pavardę (plačiau – susijusiose naujienose).
Andrejus Rudnickis ir Benediktas Vanagas po finišo
Andrejus Rudnickis ir Benediktas Vanagas / Gedmanto Kropio nuotr.

Tačiau šios savaitės pabaigoje prie daugybės kitų Dakaro mįslių (neaiškus dalyvių skaičius, technika, šturmanai), prisidėjo dar viena. Štai kaip ji atrodo:

„iGo2Dakar“ paskelbtas galimas lietuviškų Dakaro ralio ekipažų sąrašas
„iGo2Dakar“ paskelbtas galimas lietuviškų Dakaro ralio ekipažų sąrašas

Baltarusiškos pavardės lietuviškoje komandoje

Ką reiškia dviejų Baltarusijos sportininkų pavardės šalia Benedikto Vanago, Ginto Petraus, Antano Juknevičiaus, Edvino Juškausko, Vaidoto Žalos, Arūno Gelažninko, Laisvydo Kanciaus? Išsiaiškinkime.

Benedikto Vanago ir Filipės Palmeiro duetas beveik aiškus išskyrus esminę „smulkmeną“ – automobilį. Pirmadienį 11 val. rengiama tiesioginė transliacija iš B.Vanago „garažo“ (perkeltine prasme), kurios metu turėtume pamatyti naujausią komandos pirkinį „Toyota Gazoo“ komandos „Hilux“.

Transliaciją pirmadienį nuo 11 val. stebėkite tiesiogiai portale 15min ir „Facebook“ paskyrose 15min bei 15min GAZAS.

Ženklas, kad B.Vanagas turi naują automobilį

Kas leidžia daryti tokią drąsią prielaidą, kad naujas „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ paukštis jau tupi B.Vanago garaže?

Tai – ne tik ankstesnės B.Vanago užuominos apie naująjį „Black Hawk“ Nr. 6, bet ir „iGo2Dakar“ media komandos nutekinta organzatorių informacija, kurią matote aukščiau. Tačiau ji gali reikšti visai ne tai, ką pirmiausiai pagalvojote. Nes, B.Vanago ambicija suburti Baltijos šalių komandą būtų reali, jei šiame sąraše puikuotųsi estų ar latvių pavardės. Bet taip nėra.

Dakarui užsiregistravusių Lietuvos ekipažų lentelėje netikėtai atsiradęs baltarusių Andrejaus Rudnickio ir Andrejaus Halabarodzkos duetas tikrai nebus B.Vanago pusiau gamyklinėje komandoje „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“. Nes juk pamenate, kad Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno ekipažas, nors ir glaudėsi po B.Vanago komandos stogu, važiavo su kitos komandos vėliava.

Taigi kokia išvada peršasi žinant, kad A.Rudnickis – buvęs B.Vanago šturmanas Dakare? Šiuo sunkiu Baltarusijai laikotarpiu lietuviai padės kaimynams tvarkyti formalumus ir prižiūrėti techniką? Logiška. Tačiau dar logiškesnė priežastis – kad baltarusiai važiuos pernykščiu Edvino Juškausko „Hilux“ (įsigytu iš Vaidoto Žalos). Nes laikyti tokį automobilį nenaudojamą garaže – neprotinga. Todėl gimė verslo idėja išnuomoti (parduoti) trečią Vyčiu pažymėtą automobilį kolegoms iš kaimyninės šalies.

Tokiu atveju E.Juškauskas su A.Paliukėnu persės į B.Vanago automobilį, nes pats Benediktas lenktyniaus gamyklinės „Toyota Gazzo Racing“ komandos ratuočiu.

Jei kam nors dėl to kyla abejonių, pirmadienį 11 val. sekite naujausią informaciją, kuria pasidalins B.Vanagas ir E.Juškauskas.

Trys pavardės su klaustukais

Tiesa, akivaizdu, kad šis nutekintas „Lietuvos ekipažų“ sąrašas nėra naujas. Nes jame trūksta B.Vanago šturmano pavardės. Užtat puikuojasi dar kelios, kurias būtina aptarti.

Pavyzdžiui Aisvydas Paliukėnas, šiemet puikiai šturmanavęs klasikinio ralio trasose Vladui Jurkevičiui, žadėjo šioje disciplinoje ir likti. Jį E.Juškausko automobilyje buvo pakeitęs Dakaro patirties turintis Šarūnas Paliokas. Tačiau, panašu, vėl viskas verčiasi aukštyn kojomis ir Aisvydas grįžta į Dakarą.

Saulius Jurgelėnas yra didžiausia Dakaro 2021 m. mįslė. Jo patirtis neįkainojama (yra startavęs ir su B.Vanagu, ir su V.Žala). Tačiau sausį Saudo Arabijoje gautos traumos verčia kaskart klausti Sauliaus: ar tikrai stuburas atlaikys dar vieną Dakarą?

Trečia persona – Ginto Petraus šturmanas Povilas Valaitis. Povilas su Gintu yra dalyvavęs „Africa Eko Race“ (išlikusi senoji, alternatyvinė Dakaro versija). O Tomas Jančys, su Gintu startavęs šiemet, 15min patvirtino, kad 2021 m. Dakarą tikrai praleis. Todėl Povilo debiutas Dakare bus dar viena maloni staigmena.

Ir dar. Jau keletą mėnesių netyla kalbos apie dar vieną motociklininką, kuris Dakare palaikys kompaniją Arūnui Gelažninkui. Pats Arūnas sako, kad nieko apie tai nežino. O skaitytojai GAZĄ „informavo“ net apie kelias kandidatūras.

Populiariausia iš jų – motociklininko Mindaugo Paškevičiaus. Tačiau Mindaugas taip pat 15min užtikrino, kad šiame Dakare nedalyvaus.

Galutinius atsakymus sužinosime jau šį mėnesį, vėliausiai lapkričio 25 d., kai galutinius dalyvių sąrašus paskelbs patys organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas