Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 04 /19:33

Darosi įdomu: Brazilijos GP sprinto kvalifikacijoje sublizgėjo Lando Norrisas

Brazilijos GP sprinto kvalifikacijoje „pole“ poziciją iškovojo Lando Norrisas iš „McLaren“. Britas savo greičiausią ratą įveikė per 1 min. 10,622 sek.
Lando Norrisas – Brazilijos GP sprinto nugalėtojas
Lando Norrisas – Brazilijos GP sprinto nugalėtojas / Imago / Scanpix nuotr.

L. Norrisas už savo nugaros paliko „Red Bull“ lenktynininkų duetą Maxą Verstappeną ir Sergio Perezą. Olandas nuo lyderio atsiliko vos 0,061 sek., o meksikietis – 0,134 sek.

Ketvirtoji ir penktoji pozicija atiteko „Mercedes“. Ketvirtas startuos George‘as Russellas, o penktas – Lewisas Hamiltonas.

Šeštąją vietą kiek netikėtai užėmė „AlphaTauri“ pilolas Yuki Tsunoda. O į dešimtuką taip pat pateko Charlesas Leclercas („Ferrari“), Danielis Ricciardo („AlphaTauri“), Carlosas Sainzas („Ferrari“) ir Oscaras Piastris („McLaren“).

Verta paminėti, kvalifikacija itin nesėkmingai susiklostė „Alpine“ lenktynininkui Estebanui Oconui. Jis kliudė Fernando Alonso automobilį, išlėkė iš trasos ir kliudęs apsauginę sieną baigė savo pasirodymą.

Papildyta: Baudos po finišo net trims lenktynininkams

Brazilijos GP kvalifikacijoje dviejų pozicijų baudą gavo „Mercedes“ lenktynininkas George‘as Russellas.

Pirmoje kvalifikacijos dalyje Pierre'ą Gasly išvažiavime iš boksų užlaikęs George'as Russellas gavo dviejų pozicijų baudą prieš sekmadienio lenktynes San Paule. Pasak lenktynių direktoriaus, „Mercedes“ lenktynininkas nesilaikė kairės bei važiavo pernelyg lėtai.

Kvalifikacijoje britas užėmė šeštą vietą, tad lenktynėse startuos iš aštuntos pozicijos, užleisdamas pozicijas Carlosui Sainzui bei Lando Norrisui.

Kiek vėliau buvo pranešta, kad analogiškų baudų sulaukė ir dar du sportininkai.

Dvejomis pozicijomis žemiau lenktynėse turės startuoti abu „Alpine“ pilotai Pierre‘as Gasly ir Estebanas Oconas.

Minėti lenktynininkai po kvalifikacijos lankėsi pas teisėjus ir aiškinosi dėl savo veiksmų. Jie taisykles pažeidė, kai sutrukdė oponentams vietoje tarp išvažiavimo iš techninio aptarnavimo zonos ir antrosios saugos automobilio linijos.

P. Gasly kvalifikacijoje užfiksavo tryliktą laiką, o E. Oconas buvo laipteliu aukščiau. Taigi, prancūzai sekmadienį startuos atitinkamai iš penkioliktos ir keturioliktos pozicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas