Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deividas Jocius: „Finišas – tarsi psichologinė reabilitacija“

Šeštadienį Utenoje baigėsi dvi dienas trukęs žiemos ralio festivalis „Halls Winter Rally“. Jame dalyvavo ir Deivido Jociaus bei Donato Zvicevičiaus ekipažas. Po atkaklios kovos duetas įsitvirtino penktoje bendrosios įskaitos vietoje, o savo klasėje iškovojo trečią poziciją.
Vienuoliktasis greičio ruožas
Vienuoliktasis greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Dueto pilotas sako, kad prieš startą „Halls Winter Rally“ varžybose ekipažui labiausiai trūko poilsio, mat pasiruošimo sezonui maratonas klostėsi visiškai ne pagal komandos planus.

Daug nesėkmių buvo ne tik lenktynėse, bet ir pasiruošime.

„Mėnesis buvo tikrai įtemptas, ilgas ir labai sunkus. Važiuojant antrą dieną jautėsi labai didelis nuovargis. Turėjau tokią mintį, kad kuo greičiau grįžti namo ir pailsėti. Tačiau turėjome atvažiuoti iki finišo, išlaikyti tempą. Atsipalaiduoti per daug negalėjome, nes dar norėjome aplenkti priekyje važiuojantį čeką. Tą pavyko padaryti.

Džiaugiamės, kad esame čia, finiše, nes mums šie metai prasidėjo ne visai taip, kaip planavome ir norėjome. Daug nesėkmių buvo ne tik lenktynėse, bet ir pasiruošime. Finišas – tarsi psichologinė reabilitacija, nesvarbu kokioje vietoje. Dabar labai norime poilsio“, – sakė D.Jocius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Devintasis GR
Tomo Markelevičiaus nuotr./Devintasis GR

Anot piloto, pasiektas rezultatas jį ir šturmaną tenkina.

Dabar Deividas Jocius ketina daugiau laiko skirti poilsiui, o vėliau pradėti ruoštis ir antram Lietuvos ralio čempionato etapui, kuris vyks gegužės 19-20 dienoms Latvijoje, Talsi miesto apylinkėse.

„Aišku, iškovojome taškus. Gale sezono, kada viskas sumuojama, jie pasidaro labai svarbūs. Iki kito etapo pavasarį turėsime nemažą laiko tarpą. Per jį pasiruošime dar stipriau ir tikėsimės, kad sėkmė mus lydės“, – teigė lenktynininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito