Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžioji Palangos lenktynių intriga: ar pamatysime „RD Signs“ ryškųjį „Lamborghini“?

Turbūt pamenate 2021 m. Palangos „Aurum 1006 km lenktynių“ startą? Nors pirmąją vietą kvalifikacijoje laimėjo „Juta Racing“ Porsche, pirmojoje tiesiojoje į priekį išsiveržė „RD Signs Šiauliai“ pilotas Paulius Paškevičius su „Lamborghini Huracan“. Tokios įnirtingos kovos dėl nugalėtojo titulo nebuvo jau seniai.
12 val. Spa Francorchamps lenktynės, RD Signs Šiauliai
12 val. Spa Francorchamps lenktynės, RD Signs Šiauliai / Komandos ir organizatorių nuotr.

Dėl techninių problemų šiauliečių „Lamborghini Huracan“ prieš metus pasitraukė iš lenktynių, tad „RD Signs“ turi nesuvestų sąskaitų su Lietuvos Le Manu vadinamomis lenktynėmis.

Atrodytų, visos sąlygos grįžti į Palangos laikiną lenktynių trasą palankios – komanda ką tik įsigijo naują (taigi ir patikimą) „Lamborghini Huracan EVO II“, jis jau ruošiamas lenktynėms komandos partnerių „Gecko motorsport“ dirbtuvėse.

Tačiau yra papildomų sąlygų. „RD Signs Šiauliai“ šiemet aktyviai dalyvauja Creventic klubo organizuojamoje tarptautinėje „24h series“ lenktynių serijoje.

„Lyg tyčia, likus savaitei iki Palangos lenktynių labai svarbus 24 val. lenktynių etapas vyks Portimao trasose, tolimoje Portugalijoje. Todėl kyla rimtų logistinių problemų. Finišavę Portimao sekmadienį, turėtume Palangoje atsidurti jau trečiadienio rytą, liepos 13 d. Kadangi lenktynių automobiliai vežami vilkikais, suspėti per tokį trumpą laiką grįžti į Lietuvą neįmanoma“, – paaiškino „RD Signs Šiauliai“ vadovas ir lenktynininkas Audrius Butkevičius.

Jis priduria, kad Šiaulių komanda „24h series“ čempionate, GTX klasėje kol kas dalijasi 1-2 vietas su priešininkais – „Leipert Motorsport“. Abi komandos yra surinkusios po 26 taškus, o trečiąją vietą užimanti „Vortex“ atsilieka vos tašku. Tad „RD Signs“ labai svarbūs du likę etapai – Portimao ir Barselonos trasose.

Prisijungė „Gera dovana“, norėtų dalyvauti abejose lenktynėse

Tačiau komanda ieško išeičių. O jai padeda daugiamečiai Palangos lenktynių partneriai – „Gera dovana“, kasmet „Aurum 1006 km“ lenktynėse stebinantys superautomobiliais pramogų zonoje.

„Kol kas sudėti ne visi taškai ant i, nes fiziškai suspėti į Palangą per dvi paras – neįmanoma. Be to, ir technikai, ir automobilis pirmiausia turi atlaikyti 24 val. lenktynes Portugalijoje. Tik tada galima galvoti apie startą Palangoje. Todėl suvienijome jėgas su RD Signs. Kadangi iššūkis dvigubas – Portimao ir Palanga – tai kartu jį ir priimsime. Ne pirmas kartas, kai bandome išlįsti pro rakto skylutę“, – sako įmonės „Gera Dovana“ vadovas Ernestas Vasiliauskas.

Jei pavyktų suspėti ir į Portimao, ir į Palangą, komanda vadintųsi „Gera Dovana – RD Signs Šiauliai“. Pilotų sąrašas taip pat dar nėra aiškus – ar norės ir galės italas Nicola Michelon atvykti į Lietuvą – neaišku. Tačiau E.Vasiliauskas sako, kad padarys viską, kad ryškusis šiauliečių „Lamborghini“ startuotų ir Palangoje. O daugiau atsakymų žada pateikti po savaitės.

„Mes jau dešimtį metų dalyvaujame Palangos lenktynėse, esame kopę ir ant podiumo. Tai kada bus laikas, jei ne dabar, kovoti dėl pačių aukščiausių vietų?“, – intriguoja Ernestas Vasiliauskas. Jis labai norėtų su šiauliečių komanda sėkmingai pasirodyti Palangoje ir dėl to, kad „Gera dovana“ iškart po lenktynių švęs savo 15-ąjį gimtadienį.

„Aš tikiu simboliais ir skaičių magija, būtų smagu švęsti dvigubą šventę“, – sako Ernestas Vasiliauskas.

Jis į Palangą, į „Geros dovanos“ pramogų zoną žada atvežti ir naują „Ferrari Portofino“, ir milžinišką „Hummer“. Nes Palanga yra pirmiausiai didelė šventė, į kurią suvažiuoja pusė Lietuvos.

Gamintojo nuotr./„Ferrari Portofino“
Gamintojo nuotr./„Ferrari Portofino“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas