Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 07 08 /17:48

„Formulė 1“: apstumdytas Lewisas Hamiltonas nebesugebėjo pavyti Sebastiano Vettelio

Sekmadienio popietę Didžiojoje Britanijoje, Silverstouno trasoje prasidėjo dešimtasis šių metų F-1 etapas. Jį iš pirmosios pozicijos pradėjo šeštadienį kvalifikacijoje triumfavęs britas Lewisas Hamiltonas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trasa ir kvalifikacija

Iš viso lenktynių dalyviams Silverstouno trasoje teko įveikti kiek daugiau nei 306 kilometrus. Lenktynininkų laukė 52 ratai kovos. Kvalifikacijoje geriausiai pasirodė namų trasoje važiavęs Lewisas Hamiltonas. Jis iškovojo „pole“ poziciją sekmadienio lenktynėms.

Antras liko Sebastianas Vettelis. Į trečią poziciją pakilo kitas „Ferrari“ narys Kimi Raikkonenas, kuris sugebėjo aplenkti „Mercedes“ pilotą Valtterį Bottą.

Penktą ir šeštą vietas pasidalijo „Red Bull Racing“ komandos nariai Maxas Verstappenas ir Danielis Ricciardo. Kevinas Magnussenas ir Romainas Grosjeanas iš „Haas“ – septintoje ir aštuntoje vietoje. Devintą laiką parodė Estebanas Oconas, o dešimtuką užbaigė Charlesas Leclercas.

Štai kaip po šių lenktynių atrodo pilotų bendra įskaita:

Pradžia

Iš karto po starto, pirmame rate įvyko susidūrimas tarp Lewiso Hamiltono ir „Ferrari“ vairuojančio Kimi Raikkoneno. Pastarasis komandai pranešė, kad mano, jog jo bolidas yra smarkiai pažeistas. Po šio incidento britas krito į 17-ą poziciją.

Į lyderio poziciją išsiveržė Sebastianas Vettelis, antroje vietoje įsitvirtino Valtteri Bottas, o trečias tuo metu važiavo Maxas Verstappenas. Tuo metu Kimi Raikkonenui susidūrimas su Lewisu Hamiltonu didelių padarinių nesukėlė. Jis tebevažiavo ketvirtas.

F1 .com/twitter iliustr/Susistumdymas Formulės 1 starte, Silverstone trasoje
F1 .com/twitter iliustr/Susistumdymas Formulės 1 starte, Silverstone trasoje

7/52

Susidūrimas varžybų pradžioje neišmušė iš ritmo Lewiso Hamiltono ir, panašu, neturėjo didelių pasėkmių jo bolidui. Įveikęs septynis ratus britas užkopė iki dešimtosios pozicijos.

Tiesa, varžybų teisėjai pranešė, kad už susidūrimą su Lewisu Hamiltonu Kimi Raikkonenas nubaustas dešimties sekundžių bauda, kurią turėjo atlikti techninio aptarnavimo zonoje.

14/52

Kimi Raikkonenas į techninio aptarnavimo zoną užsuko pakankamai anksti. Jam komanda liepė keisti padangas ir tuo pačiu čia buvo atliktas teisėjų paskirtas sustojimas dešimčiai papildomų sekundžių. Tuo metu Lewisas Hamiltonas jau pakilo iki šeštosios vietos, o varžybose vis dar lyderiavo Sebastianas Vettelis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

20/52

Įveikus beveik pusę distancijos lenktynės baigėsi Charlesui Leclercui, atstovaujančiam „Sauber“ ekipai. Jis trenkėsi į trasos atitvarus ir nulaužė bolido ratą.

34/52

Po 34 ratų į priekį išsiveržė „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas. Tuo metu Lewisas Hamiltonas jau važiavo iš paskos Sebastiano Vettelio, buvusio antroje vietoje. Po nesėkmės varžybų pradžioje britas reabilitavosi labai greitai ir užfiksavo netgi greičiausią trasos rato įveikimo laiką. Tuo metu varžybos baigėsi kitam „Sauber“ pilotui Marcusui Ericssonui. Jis nesuvaldė bolido ir trenkėsi į trasos atitvarus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

36/52

Po Marcuso Ericssono avarijos lenktynininkai keletą ramių ratų turėjo įveikti paskui saugos automobilį. Lyderiavo Valtteri Bottas. Antras - Sebastianas Vettelis. Trečias – Lewisas Hamiltonas, kuriam ši saugos automobilio fazė buvo itin paranki norint priartėti prie lyderių.

Ketvirtas tuo metu – Maxas Verstappenas iš „Red Bull Racing“. Pozicija žemiau – Kimi Raikkonenas. Tiesa, tarp pastarųjų dviejų lenktynininkų virė įnirtinga kova ir pasibaigus saugos automobilio fazei jie nuolat vienas kitą lenkė ir keitėsi pozicijomis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

39/52

Vos pasibaigus saugos automobilio fazei, jam į trasą teko išvažiuoti ir dar kartą. Geltonos vėliavos parodytos tuomet, kai „Haas“ bolidą vairuojantis Romainas Grosjeanas kliudė jį lenkusį Carlosą Sainzą su „Renault“. Abu lenktynininkai nuskriejo į atitvarus, sudaužė savo bolidus ir buvo priversti baigti lenktynes.

Taigi, dvi iš eilės saugos automobilio fazės kaip reikiant sumažino skirtumus tarp lenktyniaujančių sportininkų, todėl likę keliolika ratų buvo tikrai įtempti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

47/52

Likus penkiems ratams iki finišo atakavo Sebastianas Vettelis, kuris agresyviai, tačiau tiksliai aplenkė Valtterį Bottą ir išsiveržė į priekį. Už vokiečio išsirikiavo abu „Mercedes“ pilotai.

49/52

Panašu, kad Valtteri Bottas gerokai išsimušė iš ritmo. Jį aplenkė ne tik komandos draugas Lewisas Hamiltonas, bet ir Kimi Raikkonenas, kuris pakilo į trečią vietą..

Finišas

Sebastianui Vetteliui pavyko išsaugoti pirmąją vietą. Varžybų pradžioje Kimi Raikkoneno apstumdytas Lewisas Hamiltonas finišavo antras. Trečias – būtent tas pats Kimi Raikkonenas iš „Ferrari“.

Ketvirtą rezultatą užfiksavo Valtteri Bottas. Penktas – Danielis Ricciardo. Šeštą vietą laimėjo Nico Hulkenbergas. Estebanas Oconas iš „Force India“ finišavo septintas. Aštuntoje vietoje lenktynes baigė Fernando Alonso. Devintą ir dešimtą vietas pasidalijo atitinkamai Kevinas Magnussenas ir Pierre Gasly.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas