Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Duotas startas „Vilnius 2011“ raliui

Ankstyvą rytą Elektrėnų rajone startavo jubiliejinis – penkiasdešimtasis Vilniaus ralis. Lygiai 8:27 Daugirdiškių miestelyje nuo starto linijos pajudėjo pirmasis ekipažas.
2010 metų Vilniaus ralis
2010 metų Vilniaus ralis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiais metais ralio organizatoriai ralį surengė pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno – ralio žiūrovams ypač patogioje vietoje. Elektrėnuose, greta elektrinės įsikūrė ralio štabas ir techninio aptarnavimo zona. O lenktynininkams netoliese sudaryti šeši greičio ruožai.

Pirmąjį greičio ruožą pradėjo Rokas Lipeikis. Jis, sportiniais terminais kalbant, valo trasą. Už jo starto laukia likusi ralio „grietinėlė“ – Martynas Samuitis, Ramūnas Čapkauskas, Vytautas Švedas ir Dominykas Butvilas. Taip pat verta atkreipti dėmesį, kad devintas startuos „Škoda Fabia WRC“ ginkluotas Saulius Girdauskas, iškart už jo – Deividas Jocius. 14-as – į Lietuvos ralio pasaulį su trenksmu žadantis sugrįžti Benediktas Vanagas.

Šiais metais į šį tradicinį ralį užsiregistravo 66 dalyviai. 53 iš jų varžosi Lietuvos automobilių ralio čempionate. Dar 11-a – LASF taurės ARV įskaitoje (vadinama B lyga).

Jau po 25 minučių, 8:55 Rokas Lipeikis turėtų startuoti antrajame greičio ruože. Greta Semeliškių miestelio sudėliotas greičio ruožas bus beveik 9 km ilgio. Po jo lenktyninkai sugrįš į serviso zoną, kur jiems bus atlikta greita techninė pagalba, pareguliuoti tam tikri elementai ir pan.

Ir tada lenktynininkų laukia tikra bomba. Trečiasis greičio ruožas „Sabartėnai“ bus net 23,9 km ilgio! Žemėlapius išvydę lenktynininkai jau šnibždasi, kad spausti iki dugno čia nepavyks – šturmano laukia sunkus darbas, nes posūkių labai daug.

„Po žiemos ralio sezonas sportininkams prasidėjo itin aktyviai ir įtemptu grafiku: raliai – kas savaitę. Tikiuosi, kad mūsų pajėgiausi ralio meistrai atsigavo, pašalino automobilių gedimus ir yra pasirengę kovoti ne tik tarpusavyje, bet ir su užsienio svečiais naujoje šio ralio trasoje. Tai bus ne tik iššūkis geriausiems mūsų sportininkams, bet ir puikus reginys žiūrovams,“ – teigia LASF prezidentas Gintaras Furmanavičius.

Pusės šimtmečio jubiliejų švenčiančio ralis „Vilnius – 2011“ dalyviams parengta 206, 45 kilometrų ilgio trasa, kurios 84 kilometrus sudarys šeši greičio ruožai, kurie drieksis ne Molėtų ir Vilniaus, bet Trakų, Kaišiadorių rajonuose ir Elektrėnų savivakdybėje. Dar viena naujovė jubiliejaus proga – sportininkai greičio ruožus per žvyrą ir nešvarų asfaltą pravažiuos tik vieną kartą. LASF taurės ralio varžybų II etapo dalyvių laukia trumpesnė – 138,1 kilometro trasa ir keturi greičio ruožai.

Ralis „Vilnius – 2011“ išaiškins ne tik LASF taurės automobilių ralio varžybų II etapo nugalėtojo vardą, bet ir LARČ II etapo geriausiąjį. LARČ I etapo pirmoje vietoje – jaunasis lenktynininkas Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius, o tarp komandų pirmi – Subaru Pitlane Rally Team. Kaip šios pozicijos pakis, paaiškės jau šį savaitgalį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas