Sportas gyvai

Dvi pergalės iš dviejų: projekto „Aš – ralistas“ laimėtojas O.Vaštakas Mini ralyje stebina net pats save

Praėjusį savaitgalį Zarasuose įvyko antrasis šių metų Lietuvos automobilių Mini ralio čempionato etapas „Battery Mini Rally Zarasai“. Jame prie starto stojo per 90 ekipažų, kurių gretose buvo ir projekto „Aš – ralistas“ nugalėtojas Ovidijus Vaštakas. Jis su šturmanu Ervinu Snitku šiose varžybose iškovojo pergalę savo klasėje OC 2WD ir triumfavo jau antrame etape iš eilės, rašoma pranešime.
„Nordis Racing Team“
„Nordis Racing Team“ / Komandos nuotr.

Vos prieš mėnesį ralyje kaip vairuotojas debiutavęs „Nordis Racing Team“ komandos narys Ovidijus Vaštakas pirmame etape Kėdainiuose iškart iškovojo pergalę, tačiau prieš antrąsias sezono lenktynes Zarasuose jis nebuvo toks optimistiškas.

Lenktynininkas žinojo, kad jo su šturmanu Ervinu Snitku šiame regione lauks itin klastingi, sudėtingi ir klaidų neatleidžiantys greičio ruožai, kuriuose lengva nebūna net ir A lygos dalyviams.

Kaip vėliau parodė įvykiai, šiose varžybose iš kovos dėl avarijų pasitraukė gausybė ekipažų, tačiau Ovidijui Vaštakui su Ervinu Snitku ne tik pavyko išsilaikyti ant kelio, bet ir iškovoti antrąją pergalę klasėje iš dviejų galimų.

Kol kas šimtaprocentinę pergalių statistiką demonstruojančio ekipažo pilotas, projekto „Aš – ralistas“ laimėtojas Ovidijus Vaštakas po finišo sakė, kad toks rezultatas gerokai pranoko jo paties lūkesčius.

„Jau prieš ralį buvo aišku, kad greičio ruožai bus labai rimti. Jie buvo naudoti ir LARČ, ir ralio sprinto etapuose. Kai pasirodė žemėlapiai, ėmiau ieškoti įvairių „on board“ vaizdo įrašų iš šių greičio ruožų. Susiradau beveik visų greičio ruožų vaizdo įrašus, tad juos analizavau kartu su šturmanu Ervinu. Buvo aišku, kad laukia labai rimtas ralis. Per trasų susirašymą tuo įsitikinome. Tikrai buvo klastingų vietų, kurias pravažiavus neteisingai buvo galima turėti reikalų.

Buvo aišku, kad laukia labai rimtas ralis.

Stenogramos susirašymo prasme irgi buvo vietų, kur tikrai reikėjo gerai pagalvoti, kaip vieną ar kitą atkarpą užsirašyti. Kėdainiuose buvo kur kas ramiau ir paprasčiau nei čia, Zarasuose. Ervinas lapų stenogramoje šįkart tikrai prirašė gerokai daugiau“, – sakė „Nordis Racing Team“ ekipos pilotas Ovidijus Vaštakas.

Iš aštuonių greičio ruožų savo klasėje Ovidijus Vaštakas ir Ervinas Snitkas laimėjo penkis, o viename greičio ruože netgi buvo absoliučiai greičiausi tarp visų Mini ralio čempionato dalyvių. Vienintelis kluptelėjimas įvyko penktame greičio ruože, kuriame, kaip sako Ovidijus Vaštakas, važiuota buvo pernelyg atsargiai ir konservatyviai.

Antrą kartą tame greičio ruože patys save pranokome dešimt sekundžių.

„Prieš ralį žiūrėdamas šio greičio ruožo video žinojau, kad ten bus daug reikalų, todėl galbūt vidinis nusiteikimas prieš tą greičio ruožą buvo kažkoks netoks. Galbūt pabijojau to greičio ruožo, todėl rezultatas pirmą sykį važiuojant buvo gana prastas. Antrą kartą tame greičio ruože patys save pranokome dešimt sekundžių. Tai daug ką pasako“, – kalbėjo Ovidijus Vaštakas.

Trečiasis Lietuvos automobilių Mini ralio čempionato etapas liepos 5-6 dienomis vyks Ukmergės apylinkėse. Iki šių varžybų projekto „Aš – ralistas“ nugalėtojas Ovidijus Vaštakas su šturmanu Ervinu Snitku dar tobulins stenogramos užrašymo žinias ir trečiame etape bandys vėl kovoti dėl klasės nugalėtojų vardo ir kuo aukštesnės pozicijos absoliučioje Mini ralio dalyvių rikiuotėje.

Tuo metu kitam „Nordis Racing Team“ komandos ekipažui – Tomui Žekoniui su Evaldu Kvederiu galvą sukti dabar reikia dėl kitų dalykų. Jie Zarasuose patyrė avariją ir gerokai aplamdė savo „Mitsubishi Lancer EVO IX“, todėl jų darbų sąrašo pirmoje vietoje rikiuojasi automobilio atstatymo darbai.

Daugiau informacijos apie „Nordis Racing Team“ komandos ekipažų pasiruošimą varžyboms galite rasti ekipos „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius