Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Emilija Gelažninkienė apsisprendė: Dakare startuos su šturmanu Arūnu Gelažninku

Emilija Gelažninkienė su savo vyru, tituluotu Dakaro kariu Arūnu Gelažninku, Dakaro ralyje planavo startuoti jau prieš metus. Tačiau koją pakišo finansinės problemos. Šiais metais planas taip pat buvo pakibęs ant plauko.
Emilija ir Arūnas Gelažninkai paskelbė, kad dalyvaus Dakare
Emilija ir Arūnas Gelažninkai paskelbė, kad dalyvaus Dakare / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

VIDEO: Emilija Gelažninkienė ir Arūnas Gelažninkas pristatė Dakaro komandą ir motobagį

Tačiau Emilija su Arūnu jau žino, kur bus 2024 m. sausio 5 d. – startuos Dakaro ralyje, Alulos mieste Saudo Alabijoje. Apie tai Emilija ir Arūnas oficialiai pranešė ketvirtadienį, Kaune surengdami komandos pristatymą.

Tiesa, dar prieš porą savaičių Emilija socialiniuose tinkluose paskelbė prašymą paremti komandą, nes iki suplanuoto biudžeto dar šiek tiek trūko. Emilijos prašymą parėmė ir Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentė Giedrė Leskauskienė. Be to, Emilija su Arūnu paskelbė parduodantys vieną iš savo motobagių...

„Šiandien jaučiuosi puikiai, tačiau, kai pradėjome šį kelią, jaučiausi įvairiai. Nes sulaukėme daug kritikos dėl to, kad motobagį vairuos moteris. Tačiau aš pramyniau kelius ir dabar daugėja moterų, siekiančių starto Dakare“, – sakė Emilija.

VIDEO: Emilija Gelažninkienė ir Arūnas Gelažninkas sako: aš važiuoju į Dakarą, mes važiuojame į Dakarą

Ji su Arūnu važiavo net į kelis Dakarus, taigi matė ralio virtuvę iš vidaus.

„Rentway Dakar“ komandą Gelažninkai būrė ir kūrė dvejus metus. Pasak Emilijos, patyrė daug streso. Nes kai kurie rėmėjai, sužinoję, kad vairuos ne Arūnas, o Emilija, staiga pakeisdavo nuomonę. Ir tik šiemet, iš esmės paskutinę minutę, šeimyninė komanda sulaukė TAIP iš rėmėjų.

Arūnas atviravo, kad pora pirmųjų mėnesių, sėdėdamas motobagyje šalia Emilijos, jautėsi nejaukiai. Norėjo net išlipti ir filmuoti iš šalies. Bet pamažu apsiprato ir netrukus jau ėmė skatinti Emiliją, kad spaustų greičiau.

Pora papasakojo, kad jų bendros treniruotės ir varžybos buvo kupinos emocijų. Kartais Emilija Arūnui sakydavo: tu juk laimėjai Dakarą, kaip gali nežinoti, kur važiuoti?

Emilija pasakojo, kad turėjo kelis mokytojus. Tomas Jančys mokė abėcėlės ir jau pirmos treniruotės metu jau po 3 min. jiedu apsivertė pirmą kartą. Vėliau Mindaugas Varža mokė ne tik važiuoti, bet daryti tai greitai. Galiausiai net Dakaro laimėtojas Nasseras Al Attiyah mokė vairavimo paslapčių. Ir Dominykas Butvilas, Lietuvos ralio čempionas.

„Aš visumet noriu rezultato, į ralį nevažiuoju tik tam, kad finišuočiau. Žinoma, suprantu, kad daug ko reikia išmokti, kartais iki avarijos trunka labai nedaug“, – pasakojo Emilija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi