Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Enefit 24 valandų elektromobilių lenktynėse“ iššūkį profesionalams mes lenktynių naujokai

Jau šiandien, spalio 21 d. 17 val., Šiaulių technologijų mokymo centro autodrome Kuršėnuose startuos „Enefit 24 valandų elektromobilių lenktynės“. Spalio 21-22 d. vyksiantis renginys – pirmasis toks Lietuvos automobilių sporto istorijoje. Iki šiol Lietuvoje nėra vykusios jokios 24 valandų automobilių lenktynės, tuo labiau elektromobilių, rašoma pranešime.
„Enefit“ komanda
„Enefit“ komanda / Organizatorių nuotr.

Tarp 11 ekipažų, stosiančių prie ištvermės lenktynių starto linijos – ne vienas Lietuvos automobilių sporto profesionalas ir iššūkį jiems mesiantys mėgėjai. Vieni tokių – „Enefit“ komanda. Praktiškai jokios automobilių lenktynių patirties neturintys komandos nariai garsių šalies automobilių sporto vardų ir čempiono titulų nebijo, atvirkščiai, yra nusiteikę pakovoti dėl aukšto rezultato, o tuo pačiu ir pasimokyti lenktynių įgūdžių iš Vytauto Švedo ar brolių Gelžinių.

Komandos kapitonas, „Enefit“ elektromobilių įkrovimo stotelių pardavimo vadovas Vytautas Venckus sako besitikintis, jog galimybė varžytis su tokiais žinomais lenktynininkais komandos nariams suteiks papildomos motyvacijos – juk ne kasdien gali pamėginti trasoje įveikti Lietuvos automobilių sporto legendas. Pasak jo, „Didžiausias iššūkis „Enefit 24 val. elektromobilių lenktynėse“ bus nuteikti kiekvieną komandos narį važiuoti ekonomiškai, nuosekliai ir pagal planą – kiekvienas vairuotojas turi savus vairavimo įpročius“.

Lenktynėse, kurių dalyviai tarpusavyje rungsis vairuodami nemodifikuotus elektromobilius, „Enefit“ komandos nariai sės už „Škoda ENYAQ COUPÉ RS ?V” vairo. „Varžysimės elektromobiliu, kuris tikrai efektyviai naudoja energiją, tačiau, manau, esminis jo pranašumas – 4 varomų ratų sistema kartu su labai žemu svorio centru, o tai turėtų leisti įveikti posūkius neprarandant greičio,“ – sako V.Venckus. Elektromobilį giria ir kitas „Enefit“ komandos narys Žygimantas Kontrimas, kurio teigimu naujausios kartos rekuperacinė sistema, įdiegta „Škoda ENYAQ COUPÉ RS ?V”, grąžina kur kas daugiau energijos nei kitų modelių elektromobiliuose. Pasak Ž.Kontrimo, „Enefit 24 val. elektromobilių lenktynėms“ itin tinka senas lietuviškas posakis „Neskubėk ir būsi pirmas“: „Tokios lenktynės bus pirmosios visiems – ir automobilių sporto profesionalams, ir mums, tad, manau, visi turime panašias galimybes“.

24 valandų elektromobilių lenktynių idėją palaiko ir „Enefit Lietuva“ vadovas Vytenis Koryzna: „Visai nesvarbu kelintą vietą užimsime, svarbiausia, jog patirtis su elektromobiliais yra reikšmingas žingsnis į sąmoningą tvarumo formavimą. Šios elektromobilių lenktynės – ne vien tik renginys, tai ir labai svarbi žinutė visuomenei, jog elektromobiliai jau šiandien yra tvaraus gyvenimo būdo dalimi ir tam nereikia aukoti patogumo ar papildomų finansų.

Pasak V.Koryznos, dalyvavimas šiose lenktynėse yra dalyvavimas kelionėje link nulinio CO2: „Elektromobiliai –neatsiejama greičio, azarto, inovacijų dalis, kasdienio judrumo miestuose dalyviai, o artimoje ateityje bus viena iš energijos ekosistemos dalių, prisidedančių prie tinklo balansavimo, bendrų energijos sąnaudų mažinimo ir visiško iškastinio kuro atsisakymo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas