Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Enefit“ 24h elektromobilių lenktynėse – ne tik lenktynės

Rugsėjo 20-21 dienomis Panevėžio autodrome vyksiančių elektromobilių lenktynių teritorijoje visą parą vyks ne tik lenktynės. Organizatoriai suplanavo daugybę veiklų, kurios bus įdomios ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams, rašoma pranešime.
Elektromobilio kalibravimo matematika „Enefit“ 24H elektromobilių lenktynėse
Elektromobilio kalibravimo matematika „Enefit“ 24H elektromobilių lenktynėse / Organizatorių nuotr.

„Enefit“ 24H elektromobilių lenktynėse nebūna avarijų, padangų cypimo ir dūmų. Komandos varžosi kuri sugebės efektyviau išnaudoti elektromobilio potencialą, todėl didelių greičių čia nėra. Vidutinis vieno rato įveikimo greitis neviršija 50 km/h, o kur dar įkrovimui sugaištamas brangus laikas.

Pagrindinis lenktynių partneris „Enefit“ šalia trasos įrengs tris iki 50 kW galios įkrovimo stoteles, kuriomis turės dalintis visos komandos. Kol jos spręs važiavimo ir įkrovimo rebusus, lenktynių svečiai turės galimybę susipažinti su daugybe elektromobilumo naujienų.

Dar prieš lenktynių startą penktadienį rugsėjo 20 d. nuo 14.20 val. bus galima stebėti išskirtinio saulės energija varomo automobilio „Solaride“ važiavimą lenktynių trasa. Vėliau vienintelis toks automobilis Baltijos šalyse bus eksponuojamas renginio teritorijoje.

15.00 val. startuos lenktynės, o starto tiesioginę transliaciją bus galima stebėti 15min.lt arba „Enefit Lietuva“ youtube kanale. Jau nuo 16.00 val tuose pačiuose kanaluose ir gyvai Panevėžio autodrome bus galima prisijungti prie diskusijos – „Kodėl tvarus judumas nepopuliarus? Ko iš tikro reikia, kad judėjimas miestuose pasikeistų“.

Joje dalyvaus Renault Group viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovas Baltijos šalims Mindaugas Plukys, Algirdas Veversis, Panevėžio regioninio STEAM atviros prieigos centro fizikos ir inžinerijos laboratorijos vedėjas, VšĮ Lietuvos energetikos agentūros Projektų administravimo skyriaus vadovė Audronė Nikšaitė ir Tomas Žilionis, „Enefit“ viešojo elektromobilių įkrovos tinklo vystymo vadovas.

17.00 val. vyks „Renault“ EV akademijos pristatymas, o 19.00 val. patogiai įsitaisius „Slowdown“ sėdmaišiuose bus galima pažiūrėti filmą apie „Solaride“ saulės automobilio sukūrimą.

Rugsėjo 21 d. nuo 10.30 val. kiekvienas galės sudalyvauti robotų slalome, išbandyti savo miklumą ir greitį su „Mbot“ robotu. Reikės valdant nuotoliniu būdu kuo greičiau įveikti slalomo kliūčių ruožą. Prizų čia užteks visiems. Veiks ir reakcijos treniruoklis – bus galima pasitikrinti kaip greitai galima reaguoti į šviesos signalus žaidime „Catch the Light“! Tai technologija, kuri padeda treniruotis net Formulės 1 pilotams. Morzės ABC projekte atrasite slaptosios kalbos pasaulį! Iššifruosite slaptas žinutes Morzės abecėlės pagalba.

15.00 val. numatytas „Enefit“ 24H elektromobilių lenktynių finišas, po jo – nugalėtojų apdovanojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas