Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Enefit 24h elektromobilių lenktynėse“ – ne tik lenktynės. Ką dar bus galima pamatyti?

Jau šį penktadienį ir šeštadienį Šiaulių technologijų mokymo centro autodrome „KART3“ vyksiančiose antrose „Enefit 24 valandų elektromobilių lenktynėse“ bus galima pamatyti ne tik naujausius elektromobilius ar sutikti žymius lenktynininkus. Atvyksiančių žiūrovų lauks ne vienas su elektrifikacija susijęs eksponatas ir net ekstremalios patirtys, rašoma pranešime.
„Enefit 24 valandų elektromobilių lenktynės“
„Enefit 24 valandų elektromobilių lenktynės“ / V.Pilkausko nuotr.

„Dancer“ – tai pirmasis lietuviškas elektrinis autobusas. Jį bus galima apžiūrėti visų lenktynių metu, bet smagiausia pramoga laukia dar iki lenktynių. Spalio 6 dienos ryte autobusas išvažiuos į autodromo slidžias dangas ir keleiviai, kuriais pabūti galės lenktynių dalyviai ar visi norintys, pajus kas vyksta autobusui slystant.

„Alto servisas“ pristatys „Ligier“ elektromobilį, kurį legaliai gali vairuoti net šešiolikmečiai. Jį taip pat galės išbandyti visi norintys. „Elinta“, kartu su „Enefit“ pademonstruos naujausias elektromobilių įkrovimo technologijas, o „Enefit“ savo paviljone visiems norintiems papasakos kaip sumažinti namų elektros sąskaitą.

Dar daugiau malonių akimirkų galės patirti tik lenktynių dalyviai. Lenktynių organizatoriai kasmet stengiasi dalyvius supažindinti su pažangiausia Lietuvoje gaminama produkcija. Taip bus ir šiemet. Didžiausia Lietuvoje kosmetikos gamybos bendrovė „Biok Lab“ padės išlikti gaiviems su naujausia produkcija – dezodorantais, šampūnais ir dantų pasta. „Švyturys“ ne tik apdovanos nugalėtojus „Compass“ kolekcijos gėrimais, bet visą parą padės numalšinti troškulį „Vichy“ vandeniu ir išlaikyti vairuotojų dėmesį su „Battery“ gėrimu.

„EP Bar“ batonėliai ir „idrinq“ tonizuojantis gėrimas mažins nuovargio jausmą ir gerins lenktynininkų organizmo aprūpinimą deguonimi. Dalyviai visą parą mėgausis skandalingaisiais drąsių skonių „CHAZZ“ traškučiais, kurie gimsta Trakų rajone. Taip, tai tie, kurie sukėlė pasaulinį šurmulį, pristatę neįprastus skonius. „Ohm Bucha“ visus vaišins natūraliai fermentuotu, nepasterizuotu ir gaiviu natūraliu gėrimu, kuriame pilna probiotikų. „Krekenavos agrofirma“ dalyvius vaišins vytintomis dešrelėmis ir kepsniais, kurie bus iškepti „Kamado Bono“ kepsninėse. Organizatoriai pasirūpino, kad dalyviai galėtų paskanauti ir bene garsiausio Šiaulių krašto deserto – „Kuršėnų vyniotinio“.

„Tūta“ individualaus dizaino organinės medvilnės džemperiais aprengė organizatorius ir kelias komandas. O „Lesta“ visus lenktynių dalyvius aprūpins ekologiškais langų apiplovimo skysčiais.

Šios lenktynės yra pirmosios Lietuvoje nepaliekančios anglies dvideginio pėdsako. Organizatoriai pasiruošimui ir eigai nenaudoja popieriaus ir vidaus degimo automobilių. Net visas įranga iš Vilniaus į Kuršėnus gabenama „Ford E-Transit“, kurį suteikia „Inchcape“.

„Enefit 24h elektromobilių lenktynių“ kvalifikacija spalio 6 d. prasideda 13.00 val. Lenktynių startas 15.00 val., finišas spalio 7 d. 15.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas