Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ernesta Globytė lenktyniaus ne tik nauju „Golf GTI TCR“ modeliu, bet ir su nauju partneriu

Ateinantį savaitgalį Rygoje startuoja Baltijos šalių lenktynių serijos, kurių bent jau dvi – „BatCC“ ir „BEC4H“ – itin populiarios tarp Lietuvos lenktynininkų. Nuolatinė šių lenktynių serijos dalyvė – „GSR Motorsport“ komanda, į Baltijos šalis paprastai atgabenanti naujausią akį traukiančią techniką.
Ernesta Globytė
Ernesta Globytė / Komandos nuotr.

Prieš 2 metus trumpųjų nuotolių ir ištvermės varžybose visų dėmesį kaustė „Ginetta GT4“ automobilis, o pernai metais komanda tapo TCR klasės ambasadoriais, rašoma pranešime žiniasklaidai. Kaip teigė komandos pilotė Ernesta Globytė, jų siekis – populiarinti šios klasės automobilius, tad pernai įsigytas naujutėlaitis „Volkswagen Golf GTI TCR“ tapo komandos „Energizer Racing“ dalimi, o į „GSR Motorsport“ komandos garažą tiesiai iš gamyklos Vokietijoje įriedėjo šių metų „Golf GTI TCR“ automobilis.

Tai – ne vienintelė naujiena komandos gerbėjams. Kaip ir kasmet, lenktynininkė Ernesta Globytė varžysis ir „BaTCC“, ir BEC4H lenktynių serijose. Keturių valandų lenktynėse jos komandos draugu šį sezoną taps lenktynininkas iš Estijos Mikkas Maatenas.

Komandos nuotr./Mikkas Maatenas
Komandos nuotr./Mikkas Maatenas

28-eriųsportininkas varžybose dalyvauja nuo 13 metų, o būdamas 15-os tapo Estijos jaunių žiedinių lenktynių čempionu. Vos po metų (2006 metais) jau varžėsi „Super 1600“ klasėje, vienerius metus lenktyniavo ir legendų taurėje – ir visos šios varžybos – su kur kas vyresniais ir daugiau patirties turinčiais konkurentais.

2012 metais sportininkas grįžo į žiedines lenktynes „BMW Cup“ varžybose. Iki pat dabar M.Maatenas varžėsi daugelyje žiedinių lenktynių ir išmėgino savo jėgas ralyje, tačiau, kaip teigė naujasis „GSR Motorsport“ komandos narys, žiedinės lenktynės jam „limpa“ kur kas labiau.

„Žiedinės lenktynės – kur kas labiau įtemptas procesas nei ralis, tu matai konkurentus trasoje. O jausmas, kai aplenki konkurentus ir važiuoji priekyje – nepakartojamas“, – pasakojo lenktynininkas.

Sportininkas būsimo sezono su nauja komanda ir „Golf GTI TCR“ nekantriai laukia: „Didžioji dalis mano įgūdžių – iš trumpųjų nuotolių lenktynių, tad ištvermės tipo lenktynės bus šiek tiek lengvesnės. Nors prieš tai varžiausi BMW ir galu varomais automobiliais, nejaučiu kažkokio ypatingo nerimo prieš sezoną. Mano refleksai ir kitokios technikos valdymui niekur nedingo. Mano privalumas tame, kad aš – ramus vairuotojas, nelinkęs laužyti technikos. Manyčiau, vien dėl to mano ateitis – ištvermės lenktynėse.“

Komandos nuotr./Naujasis „Volkswagen Golf GTI TCR“ automobilis, kuriuo lenktyniaus E.Globytės komanda
Komandos nuotr./Naujasis „Volkswagen Golf GTI TCR“ automobilis, kuriuo lenktyniaus E.Globytės komanda

Paklaustas apie „Golf GTI TCR“, su kuriuo jau turėjo laiko susipažinti bandymų metu, M.Maatenas neslėpė džiaugsmo: „Pagaliau tikras, normalus lenktyninis bolidas su visomis savo subtilybėmis. Jis tikrai greitas, tad pasimokyti tikrai yra ko ir pasitempti kur. Nesulaukiu, kada vėl galėsiu atsisėsti už jo vairo“.

Penktadienį komandos laukia kvalifikaciniai važiavimai Rygoje, Bikerniekų trasoje, o šeštadienį – BEC4H lenktynių startas. Šias varžybas ištvermės lenktynių mėgėjai galės stebėti tiesiogiai internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas