Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šį savaitgalį 4 valandų lenktynėse Ramūnas Čapkauskas sieks pergalės

Šį savaitgalį Estijos Piarnu mieste vyks Baltijos šalių automobilių žiedinių lenktynių čempionato etapas. Intensyviame renginio tvarkaraštyje – ir VAZ, ir „Volga“ ir „formulių“, ir šiuolaikinių automobilių trumpesnių nuotolių lenktynės, o bene didžiausią dėmesį kelia Baltijos šalių ilgų nuotolių lenktynių antrasis etapas – prie 4 valandų lenktynių starto linijos šeštadienio popietę išsirikiuos per dvi dešimtis automobilių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Estijoje techniką ir vairuotojų ištvermę egzaminuos 4 valandų lenktynės
Estijoje techniką ir vairuotojų ištvermę egzaminuos 4 valandų lenktynės / waska.lt nuotr.

Lietuvių pajėgos šiame renginyje – tikrai rimtos: ne tik savotiška repeticija prieš svarbiausią startą vasaros viduryje Palangoje vyksiančias „Eneos 1006 km“ lenktynes, bet ir svarbia kova dėl Baltijos šalių čempionų titulo startą Estijoje vadina lietuviškos „Galingas.lt“, „Nero Racing“, „Skuba Racing Team“, „Rotoma Racing“, 222, „Telšių statybos“, „Greičio akademijos“ ar „Samsonas Racing“ komandos.

Namų darbai – padaryti

Vieni varžybų favoritų – „Juta-Bauer Rally Team“. Ramūnas Čapkauskas ir Audrius Stasiulevičius nusiteikę Estijoje įrodyti, jog greitas ir galingas automobilis gali puikiai atlaikyti ir ilgų nuotolių egzaminą. „Po labai sėkmingo pasirodymo prieš porą savaičių Kačerginės „Nemuno žiede“ technikos parengimui skyrėme ypatingą dėmesį, - pasakoja daugkartinis įvairių lenktynių nugalėtojas Ramūnas Čapkauskas. – Ištvermės varžyboms Estijos trasai perdarėme stabdžius, atlikome variklio reguliavimo „namų darbus“. Varžybose Kačerginėje mūsų BMW buvo tikrai greitas, tad norėjosi išlaikyti greitį, tačiau suprantame, kad racionalios degalų sąnaudos 4 valandų lenktynėse bus labai svarbus faktorius. Mūsų komandos automobilis yra važiavęs tik „Nemuno žiede“, bet labai tikimės, kad Estijoje, aukšto lygio trasoje, jis parodys savo tikrąjį potencialą“.

waska.lt nuotr./Estijoje techniką ir vairuotojų ištvermę egzaminuos 4 valandų lenktynės
waska.lt nuotr./Estijoje techniką ir vairuotojų ištvermę egzaminuos 4 valandų lenktynės

Savo solidžių laimėjimų kolekcijoje turintis ir 1000 km lenktynių nugalėtojo vardą, sportininkas puikiai žino, kas lemia galutinį rezultatą tokiose varžybose. Ramūno teigimu, mažos smulkmenos, į kurias buvo pažiūrėta „pro pirštus“, gali kainuoti brangiai – ne tik pergalę konkrečiose lenktynėse, bet ir brangius taškus bendroje „Baltic Endurance Championship“ įskaitoje.
Trasa dėkinga greitai technikaiĮ Estijos Piarnu mieste esančią trasą mūsų sportininkai gali žvelgti, tik svajodami, kada kažką panašaus turėsime Lietuvoje. „Tai profesionali trasa, kurioje galima išnaudoti rimtos sportinės technikos privalumus. Lygus reljefas iš esmės skiriasi nuo mūsų kalvoto „Nemuno žiedo“, tačiau sportininkai Estijoje privalo būti atidūs ir susikaupę nuo starto iki finišo. Mūsų BMW – tai specialiai „BMW Motorsport“ padalinyje pagamintas automobilis, kuris skirtas profesionalams. Todėl jei kažkas įsivaizduoja, kad oro aptakai ar kiti aerodinaminiai sprendimai yra grožio ar estetikos reikalas, labai klysta. Aerodinaminiame tunelyje testuotas automobilis savo privalumus Piarnu trasoje tikrai parodys – tikimės iš jo labai daug. Nes, pavyzdžiui, Palangoje nė vienas posūkis nesuteikia galimybės išnaudoti spoilerių sukuriamą prispaudžiamąją galią – ten galima važiuoti visai be spoilerių“, - ironizavo R. Čapkauskas.

waska.lt nuotr./Estijoje techniką ir vairuotojų ištvermę egzaminuos 4 valandų lenktynės
waska.lt nuotr./Estijoje techniką ir vairuotojų ištvermę egzaminuos 4 valandų lenktynės

Ar „Juta-Bauer Rally Team“ lenktynininkų duetas sugebės suderinti stipriąsias technikos puse ir savo meistriškumą, parodys varžybų rezultatai. Šiandien, penktadienį, Baltijos šalių „Endurance“ čempionato įskaitos dalyviai treniruotėse išmėgins trasą, rytoj laukia kvalifikacija, o 4 valandų lenktynės prasidės 16 valandą.

Trečias Baltijos šalių čempionato etapas numatytas Palangoje per „Eneos 1006 km“ lenktynes, rugpjūčio 18-19 dienomis sportininkai kovos Rygoje, o sezoną baigs Estijos Piarnu trasoje rugsėjo 21-23 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas