Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurodraivo“ komanda „Moterų ralio“ finišą pasiekė be šturmanės ir su išsikrovusiu akumuliatoriumi

Kol vienos „Moterų ralio“ dalyvės „Senojoje kibinėje“, kur buvo ralio finišas, mėgavosi kibinais ir kėlė šampano taures, viena komanda galvojo, kad ralis joms pasibaigs miškuose. Likus kelioms dešimtims kilometrų iki varžybų finišo 114-uoju startiniu numeriu pažymėtas „Eurodraivo“ ekipažas sustojo dėl gedimo.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 2 Moterų ralis Ralis

Natalija Andrejeva, Renata Baltutytė ir Inga Vaičiulienė, važiavusios „Hyundai i30“ automobiliu, prasidėjus varžyboms nė negalvojo, kad jų ekipažo finišas bus toks dramatiškas.

Varžybų metu įplyšo generatoriaus diržas, galiausiai jis nutrūko ir merginoms varžybas teko tęsti naudojant tik akumuliatoriuje sukauptą energiją.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Galiausiai jos nebeužteko ir automobilis sustojo miškuose. Merginos netrukus sukūrė planą ir savo komandos šturmanę įsodino į pakeleivingą automobilį.

Ekipažo narė paskutiniame varžybų laiko kontrolės poste atidavė laiko kortą ir taip užfiksavo oficialų finišą. Tačiau likusios komandos narės taip ir liko miške.

„Važiuojant per Trakus įtrūko generatoriaus dirželis. Manėme, kad pasieksime finišą. Bandėme važiuoti, tačiau miške jis nutrūko visai. Sustojome“, – sakė „Eurodraivo“ ekipažo merginos.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Merginoms pagalbos ranką ištiesė „My iQ Live Racing Team“ komandos narys Ugnius Šeškas. Sportininkas, į „Moterų ralį“ atvykęs palaikyti Panevėžio krašto dalyvių, neliko abejingas į nelaimę papuolusioms kitoms damoms.

Ralio šturmanas ir ASK „Autus“ klubo narys netrukus sukūrė planą, kaip padėti „Moterų ralio“ dalyvėms. Už kelių minučių prie Ugniaus Šeško vairuojamo didžiulio „Dodge Ram“ visureigio jau buvo pririštas mažas „Hyundai i30“. Iki ralio finišo dar buvo likę kelios dešimtys kilometrų, o didžioji jų dalis driekėsi per miškus.

Ugnius nežinojo, kur važiuoti, todėl mes jam kelią rodėme rankomis mojuodamos pro langus.

„Pro mus abejingai nepravažiavo nuostabus vaikinas Ugnius, kuris mums padėjo. Nežinome nei jo pavardės, bet jis nepaliko mūsų nelaimėje. Jis mus savo automobiliu tempė apie 20 kilometrų.

Nebeužsidarė mūsų automobilio langai, tad gavome ir smėlio, ir dulkių, bet esame laimingos, kad gyvos ir sveikos pasiekėme finišą. Ugnius nežinojo, kur važiuoti, todėl mes jam kelią rodėme rankomis mojuodamos pro langus“, – kalbėjo „Eurodraivo“ komandos narės.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Į pagalbą merginoms suskubęs Ugnius Šeškas atskleidė, kad jį sustoti privertė ant sugedusio automobilio galinio stiklo suraitytas užrašas SOS.

Kadangi pats dalyvauju ralio varžybose kaip šturmanas, todėl pro šitaip pažymėtą automobilį abejingai pravažiuoti negalėjau.

„Važiuodamas pamačiau, kad šalia kelio stovi merginų ekipažas. Ant dulkino jų automobilio kėbulo buvo parašytas užrašas SOS. Kadangi pats dalyvauju ralio varžybose kaip šturmanas, todėl pro šitaip pažymėtą automobilį abejingai pravažiuoti negalėjau. Paaiškėjo, kad joms nutrūko generatoriaus dirželis ir merginos negali grįžti į finišą. Nusprendžiau padėti į keblią padėtį patekusioms merginoms.

Išsitraukiau virvę, tačiau ji buvo per stora jų automobilio kilpai. Ilgai žaidėme, kol galiausiai per pusvalandį radome alternatyvą. Keletą kartų teko virvę perrišti, mat ji nutrūkdavo. Virvė trūko gal septynis kartus, bet vis ją surišdavome. Įpusėjus gelbėjimo misijai išsikrovė visų telefonai. Likome ne tik be kelio knygos, bet ir be ryšio. Džiaugiamės, kad pavyko merginas nugabenti į finišą“, – sakė Ugnius Šeškas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Prie gigantiško „Dodge Ram“ prikabintas ir į finišą atvilktas merginų ekipažas paskutiniame laiko kontrolės poste sulaukė ovacijų ir aplodismentų. Merginos ėmė glėbesčiuotis su joms pagalbos ranką ištiesusiu Ugniumi Šešku.

Galutinėje varžybų rikiuotėje „Eurodraivo“ komanda, patekusi į šią kuriozišką situaciją, užėmė 121-ą vietą ir aplenkė daugiau negu 20 dalyvių.

Daugiau gelbėjimo operacijos nuotraukų jau šiandien galėsite rasti „ASK Autus“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito