Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Europos autokroso čempionato etapo Vilkyčiuose išvakarėse – griežti techninių komisarų sprendimai

Birželio 8-9 dienomis Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks trečiasis Europos automobilių kroso čempionato etapas. Tuo pačiu metu čia rengiamas ir Lietuvos automobilių kroso čempionato antrasis etapas. Iš viso čia startuos daugiau nei 120 dalyvių iš trylikos Europos valstybių, rašoma pranešime.
EAX techninė komisija Vilkyčiuose
EAX techninė komisija Vilkyčiuose / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Penktadienį ryte dalyviai buvo pakviesti į administracinę komisiją, kurioje buvo sutikrinti jų dokumentai, reikalingi startui. Netrukus po to komandų mechanikai pristatė savo sportininkų techniką komisarams.

Techninėje komisijoje dirbantys ekspertai bagius pasvėrė, patikrino stabdžių žibintų veikimą, išmetimo sistemos garsą bei daug kitų punktų, pagal kuriuos vyksta techninė komisija. Ne ką mažiau dėmesio buvo skiriama saugumo įrangai – šalmams, kombinezonams, pirštinėms bei batams.

Atrodytų, kad trečiame sezono etape dalyvių technika ir kita privaloma įranga jau turėtų atitikti visus reikalavimus, mat iki Vilkyčių ji buvo tikrinama Vokietijoje ir Latvijoje vykusiuose etapuose, tačiau akyli Lietuvos komisarai pas kai kuriuos dalyvius trūkumų rado.

„Jei pernai viskas ėjosi gana sklandžiai, tai šiemet šiek tiek keista, kad randame tokių trūkumų, kaip pasibaigęs kombinezonų ar šalmų homologacijos galiojimas. Tokie dalyviai per šiandien arba vėliausiai iki šeštadienio ryto turi grįžti į komisiją pakartotiniam patikrinimui ir pristatyti kitas aprangas ar šalmus, su kuriais galės lenktyniauti.

Taip pat buvo keletas bagių, kurių išmetimo sistemos garsas viršijo leistiną 103,9 decibelų ribą. Jie taip pat turi šiuos trūkumus pašalinti“, – sakė Europos automobilių kroso čempionato Vilkyčiuose techninės komisijos pirmininkas Algirdas Budėjus.

Europos ir Lietuvos autokroso čempionatų etapų varžybos Vilkyčiuose prasidės jau šeštadienį. 9.40 val. ryte numatytos laisvosios treniruotės. Lenktynės vyks dvi dienas ir sekmadienį bus vainikuotos finalais, kurių pradžia – 14.50 val.

122 dalyvių sąraše žiūrovai galės išvysti sportininkus iš tokių šalių kaip Lietuva, Latvija, Čekija, Austrija, Vokietija, Suomija, Italija, Ispanija, Vengrija, Nyderlandai, Liuksemburgas, Prancūzija, Belgija.

Trečiasis Europos automobilių kroso čempionato etapas bei kartu vyksiančios antrojo Lietuvos automobilių kroso čempionato etapo varžybos Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks jau birželio 8-9 dienomis. Projektas iš dalies finansuojamas Šilutės rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių sporto federacijos lėšomis. Daugiau naujienų apie artėjančias varžybas, jų dienotvarkę, bilietų kainas ir kitą žiūrovams aktualią informaciją galima rasti ASK „Vilkyčiai“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius