Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos autokroso čempionato etape šiemet buvo daugiau iššūkių nei anksčiau

Praėjusį savaitgalį Vilkyčiai tapo Lietuvos autosporto sostine, kadangi čia dvi dienas vyko vienintelės tokį aukštą, Europos autokroso čempionato etapo statusą turinčios varžybos Lietuvoje. Renginys sutraukė ne tik sportininkus iš dešimties Europos šalių, bet ir tūkstantines minias žiūrovų, kurie dvi dienas stebėjo kvapą gniaužiančius važiavimus, rašoma pranešime.
Kazimieras Gudžiūnas
Kazimieras Gudžiūnas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Varžybas organizavusio automobilių sporto klubo „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas, nugriaudėjus paskutiniesiems finaliniams važiavimams, sutiko pasidalinti savo mintimis apie tai, kaip šiemet klojosi dviejų dienų autokroso festivalis.

Pirmiausia organizatorius pasidžiaugė, kad lenktynių savaitgaliui pasitaikė tobulas oras. Ir nors penktadienį Vilkyčių autosporto kompleksą nuplovė gausi liūtis, šeštadienį ir sekmadienį žiūrovams bei dalyviams skėčių reikėjo pasislėpti nebent nuo saulės.

Įnirtingas lenktynes atlaikė ir Vilkyčių trasa bei jos danga. Ji, pasak Kazimiero Gudžiūno, tvarkoma ir atnaujinama kasmet, todėl ruošiantis šių metų Europos autokroso čempionato etapo savaitgaliui čia taip pat buvo papildomai atvežta skaldos ir kalkių.

Tačiau didžiausias iššūkis, anot Kazimiero Gudžiūno, buvo COVID-19 reikalavimų įgyvendinimas, kuriuos pateikė FIA. Visi dalyviai buvo testuojami, komplekso teritorijoje buvo sukurti atskiri vadinamieji burbulai.

„Nors Lietuvoje karantinas ir buvo panaikintas, bet mes vadovavomės FIA pateiktais reikalavimais. Turėjome apsaugoti teisėjus, sportininkus, todėl negalėjome įleisti žiūrovų į dalyvių parką. Taip pat dalyvių parke buvo atskirti Nacionalinės klasės dalyviai ir Europos čempionato dalyviai, kad jų srautai nesimaišytų. Kiekvienas į dalyvių parką patekti norintis dalyvis ar komandos narys buvo testuojamas greitaisiais COVID-19 testais. Iššūkių buvo tikrai daug, bet manau, kad susitvarkėme su jais“, – kalbėjo Kazimieras Gudžiūnas.

Stebėti Europos automobilių kroso čempionato etapo varžybas Vilkyčiuose susirinko tūkstantinė žiūrovų minia. Kazimieras Gudžiūnas pasidžiaugė, kad automobilių sporto pasiilgusi publika nepraleido šanso išvysti aukščiausio lygio varžybas Europoje.

Tiesa, organizatorių kiek nuvylė tai, jog į Lietuvoje vykstantį tokio lygio renginį neatvyko Lietuvos automobilių sporto federacijos vadovybė.

„Toks jausmas, kad visi renginių pasiilgę, išskyrus mūsų prezidentą. Jis nerado laiko atvažiuoti į Europos čempionatą. Aš pasipiktinęs šitokiais prezidento veiksmais. Atvažiuoja žmonės, užimantys aukštas pareigas FIA, seimo nariai, Šilutės rajono meras ir visi klausia, kur mūsų prezidentas, o jo nėra“, – sakė Kazimieras Gudžiūnas.

Vilkyčių automobilių sporto komplekse šiemet veiksmo dar bus. Jau rugpjūčio 14-15 dienomis čia įvyks dviejų dienų ralio kroso savaitgalis, kurio metu varžysis Lietuvos ir NEZ čempionatų dalyviai.

VIDEO: Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito