Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos automobilių kroso čempionato etape Vilkyčiuose – dešimties šalių vėliavos

Ketvirtadienį ir penktadienį į Vilkyčių pašonėje esantį automobilių sporto kompleksą plūste plūdo Europos automobilių kroso čempionato komandos. Jau artėjantį savaitgalį, liepos 3-4 dienomis Lietuvoje įvyks antrasis šio čempionato etapas, rašoma pranešime spaudai.
Administracinė komisija
Administracinė komisija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Penktadienį dalyvių laukė pirmosios procedūros. Iš pradžių komandų vairuotojai buvo laukiami administracinėje komisijoje, kur jiems buvo suteikta visa reikalinga dokumentacija prieš startą. Administracinė komisija dirbs iki penktadienio vakaro, tačiau jau dabar aiškūs dalyvių sąrašai.

Pagal Vilkyčių automobilių sporto komplekse plazdančias valstybių vėliavas galima suskaičiuoti, kad Lietuvoje varžysis dešimties šalių atstovai.

„Touring Autocross“ klasėje registruoti septyni dalyviai iš keturių šalių. Čia startuos ir du lietuviai – pirmąjį etapą Bauskėje laimėjęs Paulius Pleskovas bei Vytautas Valukonis.

„Super Buggy“ kategorija – pati gausiausia. Čia varžyboms registruota net 18 lenktynininkų. Būtent šios klasės dalyviai vairuoja pačią galingiausią techniką iš visų bagių klasių, todėl žiūrovai jų važiavimus visuomet palydi ovacijomis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Administracinė komisija
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Administracinė komisija

„Junior Buggy“ įskaita taip pat gausi. Čia susirinko 12 lenktynininkų, kurie atstovaus Latvijai, Čekijai, Nyderlandams ir Prancūzijai. „Buggy 1600“ klasėje norą startuoti Vilkyčiuose pareiškė 16 sportininkų net iš aštuonių šalių. Čia varžybų žiūrovai turės ir vieną saviškį – molėtiškį Saulių Žundą.

Varžybose taip pat bus vykdomi ir Nacionalinės klasės važiavimai. Nors šios kategorijos dalyvių sąrašas dar tikslinamas, tačiau čia, preliminariais skaičiavimais, startuos per 20 sportininkų.

Šeštadienį ryte administracinės, techninės komisijos ir padangų žymėjimo procedūros bus pratęstos iki 9 val. ryto. Po valandos visi dalyviai bus pakviesti į dalyvių susirinkimą ir iš karto po to prasidės visų klasių laisvosios treniruotės. Vidurdienį viena po kitos įvyks dvi kvalifikacijos, kuriose santykius stos aiškintis Europos autokroso grandai. Po jų trasoje pasirodys ir Nacionalinės klasės dalyviai.

Pagrindinė varžybų diena – sekmadienis. 11.20 val. numatyta iškilminga varžybų atidarymo ceremonija. Joje dalyviai apsuks parado ratą trasoje, prisistatydami susirinkusiai publikai. 14 val. čia prasidės įdomiausia ir dramatiškiausia varžybų dalis, nes prie starto pusfinaliams ir finalams stos Europos autokroso čempionato klasių dalyviai. Po jų, apie 16 val. į lemiamą kovą rinksis ir Nacionalinės klasės dalyviai.

18 val. numatyta apdovanojimų ceremonija, kurioje į viršų kils nugalėtojų šalių vėliavos, skambės himnai ir liesis šampano purslai.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Kaip jau anksčiau skelbė organizatoriai, prekyba bilietais į renginį vyksta internetu, „Bilietai.lt“ platformoje. Bilietus taip pat bus galima įsigyti ir renginio dienomis atvykus į Vilkyčius, tačiau renginio vietoje jie bus brangesni, todėl autokroso gerbėjams siūloma sutaupyti apsirūpinant bilietais iš anksto.

Renginyje žiūrovų skaičius nėra ribojamas, tad Europos automobilių kroso čempionato kovas galės stebėti visi norintys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito