Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos šonaslydžio čempionato pusiaukelė: ko tikėtis lietuviams?

Šį savaitgalį šonaslydžio fanų keliai ves į Lietuvos kaimynystėje esančią Bikernieki trasą, kur vyks Europos šonaslydžio čempionato ketvirtasis etapas.
Benediktas Čirba Europos drifto čempionate
Benediktas Čirba Europos drifto čempionate / Komandos nuotr.

Įspūdingus ir kvapą gniaužiančius pasirodymus stebės sausakimšos tribūnos, o šios sporto šakos mylėtojai iš Lietuvos galės palaikyt net du mūsų tautiečius – Andrių Vasiliauską ir Benediktą Čirbą. Tiesa, tik pastarasis kovoja dėl čempionato įskaitos ir jau yra užfiksavęs trijų etapų rezultatus. Kaip iki šiol čempionate sekėsi B. Čirbai ir kokių prognozių sportininkui dar galima tikėtis po įpusėjusio sezono – pranešime spaudai.

Pirmoji sezono pusė – ne pagal planą

Į „Drift Masters“ sezono startą lietuviai išvyko su stipriu užsidegimu ir nauja technika, kuri nors ir neturėjo prabangos ilgiems testams, tačiau potencialo įnirtingoms kovoms tikrai slėpė savyje. Vis tik, pirmasis etapas Airijoje nebuvo dosnus B. Čirbai. Tą kartą taip ir nepavyko perlipti TOP32 barjero, o šviežiai sezonui paruoštas ir dar nauju dizainu neaprengtas BMW E92 Eurofighter atskleidė ir daugiau techninių niuansų, kurie tapo namų darbais lietuvių komandai.

Platesnę „Drift Masters“ 1-ojo etapo apžvalgą rasite čia:

VIDEO: We needed a very good run | DMEC Round 1 TOP 32 | Benediktas Čirba

Antrasis „Drift Masters“ etapas sukvietė varžovus į Švediją, kur ratus apšilti šonaslydininkai dar spėjo praėjusiais metais. Tiesa, ir čia neapsieita be netikėtumų lietuvių komandos stovykloje. B. Čirbai į Švediją teko vykti su senuoju automobiliu, kurį paskutinę naktį, prieš išvykstant, skolinosi iš naujojo šeimininko. Laimingo atsitiktinumo dėka viskas susiklostė sklandžiai ir pirmasis B. Čirbos Eurofighter bolidas skriejo Švedijoje, kartu atnešdamas ir kol kas geriausią sezono rezultatą – 6-ą poziciją.

Platesnę „Drift Masters“ 2-ojo etapo apžvalgą rasite čia:

VIDEO: All or nothing | DMEC Round 2 TOP32 | Benediktas Čirba

Sakoma trečias kartas nemeluoja. Ir iš tiesų – į Suomijoje vykusį trečią etapą B. Čirba sugrįžo su šiam sezonui ruoštu, 920 AG jėgainę po kapotu turinčiu bolidu. Atrakcionų parke esanti itin techniška trasa ir nenuspėjamos oro sąlygos neišgąsdino nei čia pirmą kartą slystančių šonu autosporto meistrų, nei jų bolidų. Žinoma, porinių dvikovose vietos buvo tik 32 dalyviams, tarp kurių buvo ir mūsų šalies atstovas.

Etapo įžanga buvo daug žadanti, o ir lietuvis, panašu, kad jautėsi kur kas užtikrinčiau, nei iki šiol. Deja, ne visi automobilio komponentai galėjo pasigirti tuo pačiu ir lemiamos dvikovos su Jack Shanahan metu pakišo koją mūsų atstovui – automobilio reduktorius trūko pusiau. Techninio gedimo sustabdytas lietuvis etapą užbaigė 11-oje pozicijoje.

Platesnę „Drift Masters“ 3-čiojo etapo apžvalgą rasite čia:

VIDEO: Too much rain for qualifying | DMEC Round 3 Quali | Benediktas Čirba

Po trijų etapų triumfuoja airiai, B. Čirba – dešimtas

Susumavus įpusėjusio čempionato rezultatus, kol kas triumfuoja broliai iš Airijos – Jack Shanahan ir Conor Shanahan bei suomis – Lauri Heinonen. Vis tik, nei vienas iš jų dar neturi ženklaus taškų rezervo, kuris leistų saugiai jaustis čempionate. Kiekvienas iš įskaitos dešimtuko dalyvių, laimėjimo atveju, gali gerokai pakoreguoti lentelės rezultatus ir dar labiau paaštrinti konkurenciją.

B. Čirba – ne išimtis. Nors sportininkas yra dešimtas, šeštadienį oficialiai startuojantis ketvirtasis „Drift Masters“ etapas turėtų būti dėkingas mūsų lenktynininkui. Čia B. Čirba ne kartą pademonstravo aukštus rezultatus ir net yra užkopęs ant laimėtojų pakylos. Galiausiai, kad dar užtikrinčiau jaustųsi lenktynininkas šį kart su savimi į Bikernieki trasą iškeliavo ne su vienu, o net dviem BMW E92 Eurofighter automobiliais, kurių vienas taps atsarginiu, jei ir šį kartą lydėtų techninės problemos.

Ketvirtasis „Drift Masters“ etapas prasideda jau šeštadienį (kvalifikacija), o porinių dvikovos – vyks sekmadienį. Į sausakimšas Bikernieki tribūnas bilieto neturintys šonaslydžio fanai varžybas galės stebėti tiesiogiai per RedBull.TV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas