Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F-1 etapas Australijoje žada intrigą: pakeista trasa, daugiau DRS zonų ir sugrįžtantis S.Vettelis

Artėjantį savaitgalį Melburne, Australijoje bus surengtas trečiasis šių metų F-1 sezono etapas. Nors šiame sezone ir taip netrūksta intrigos dėl pasikeitusių favoritų, trečiasis etapas „Albert Park“ trasoje žada būti dar labiau gniaužiantis kvapą dėl kelių svarbių priežasčių.
M.Verstappenas ir Ch.Leclercas Bahreino GP
M.Verstappenas ir Ch.Leclercas / Imago / Scanpix nuotr.

Kartu su 15min F1 kvalifikaciją stebėkite balandžio 9 d., 9 val ryto.

„Albert Park“ trasa visada buvo didelis iššūkis vairuotojams. Ji pasižymėjo tuo, jog čia buvo bene sunkiausia lenkti, o lenktynes ​​dažnai lėmė strategija ar kvalifikacinės pozicijos, bet ne kovos trasoje. Tad lenktynių organizatoriai prieš šių metų lenktynes ​​padarė nemažai pakeitimų.

Viena iš esminių naujienų, galinčių nulemti intrigą Australijoje, yra tai, kad trasa prieš šį etapą buvo gerokai pakeista. Du posūkiai pašalinti visiškai, o dar keli sulaukė modifikacijų, kurios lenktynininkus privers rinktis naujas trajektorijas.

Be to pranešama, kad lenktynėse bus net keturios DRS zonos, kuriose pilotai galės atverti galinio aptako angą, taip sumažinti vėjo pasipriešinimą ir priartėti prie oponento. Būtent dėl šių pakeitimų visa F-1 bendruomenė su nekantrumu laukia artėjančio savaitgalio.

Kalbama, kad trasa bus greitesnė, o kai kurie F-1 pilotai ją jau išmėgino simuliatoriuje. Manoma, kad dėl pakeitimų trasoje galima tikėtis daugiau lenkimų. Tai bus pirmosios lenktynės šioje trasoje nuo 2019-ųjų metų. Iki šiol čia varžybos nevyko dėl pasaulinės pandemijos sujauktų organizatorių planų ir sumažinto etapų skaičiaus.

Pirmasis, šeštasis ir priešpaskutinis „Albert Park“ trasos posūkiai yra pakoreguoti išplečiant trasą, tad čia tikimasi didelio greičio. Taip pat pašalintos dvi greičio gesinimo zonos (Chicane) devintame ir dešimtame posūkiuose. Tai reiškia, kad iki vienuolikto ir dvylikto posūkių pilotai atskries gerokai didesniu greičiu.

Skaičiuojama, kad dėl visų šių atnaujinimų rato laikas bus maždaug penkiomis sekundėmis greitesnis nei anksčiau. Pakeitimai taip pat atveria didesnes aplenkimo galimybes, o tuo pačiu didina ir klaidos tikimybę.

Nėra jokios abejonės, kad didžiausios intrigos ir vėl laukiama tarp „Ferrari“ ir „Red Bull“ bei šių ekipų pilotų – atitinkamai Charleso Leclerco ir Maxo Verstappeno. Kol kas po dviejų etapų čempionate lyderiauja C.Leclercas. F-1 gerbėjų bendruomenė vis dar deda viltis į daugkartinį čempioną Lewisą Hamiltoną iš „Mercedes“, kuris šiemet tempu neprilygsta lyderiams.

Dar viena svarbi žinia yra tai, kad į rikiuotę grįžta „Aston Martin“ pilotas Sebastianas Vettelis. Vokietis dėl COVID-19 ligos praleido du pirmuosius sezono etapus, tad lenktynės Australijoje bus jo debiutas šių metų sezone. Ankstesnėse lenktynėse jį keitė Nico Hulkenbergas. Į rikiuotę „Albert Park“ trasoje grįš ir Mickas Schumacheris, kuris dėl patirtos avarijos per kvalifikaciją praėjusiame etape turėjo praleisti Saudo Arabijoje vykusias lenktynes.

Karščiausias F-1 etapo Australijoje naujienas gyvai galėsite sekti rubrikoje GAZAS. Nuolat pildomas tekstas jūsų lauks sekmadienį nuo 8 val. ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas