Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 26 /16:39

F-1 etapas Sočyje: lietus paskutiniuose ratuose sugriovė Lando Norriso svajonę

Sekmadienį Rusijoje, Sočio trasoje įvyko dar vienas F-1 sezono etapas. Jį po dramatiškos kovos paskutiniuose ratuose, kuriuose intrigą padidino lietus, nugalėjo „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas. Tai šimtoji jo pergalė karjeroje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Finišas

Pergalę Sočyje švenčia Lewisas Hamiltonas. Antroje vietoje finišuoja Maxas Verstappenas. Trečioje vietoje išsilaikė Carlosas Sainzas. Paskutiniuose ratuose beveik rankose pergalę turėjęs Lando Norrisas finišuoja septintas.

VIDEO: Race Highlights | 2021 Russian Grand Prix

51/53

Padangas pasikeitęs Lewisas Hamiltonas grįžo į trasą ir sparčiai ėmė mažinti atsilikimą nuo Lando Norriso. Pastarojo komanda nusprendė padangų nekeisti ir likusius kelis ratus važiuoti be sustojimo. Ši strategija nepasiteisino – Lando Norriso bolidas ant vandens trasoje tapo praktiškai nevaldomas ir jaunajam lenktynininkui teko pripažinti Lewiso Hamiltono ir jo komandos strategijos pranašumą.

Trasoje su įprastomis padangomis tapo taip slidu, kad Lando Norrisas nusirito iki aštuntosios vietos ir paskutiniame rate galiausiai vistiek užsuko į techninio aptarnavimo zoną.

50/53

Keisti padangas stoja Lewisas Hamiltonas.

48/53

Trasoje pradėjo intensyviau lyti. Apie tai, kad trasa tapo slidi, byloja čiuožinėjantys bolidai.

44/53

Trasoje pasirodė pirmieji lietaus lašai.

42/53

Lewiso Hamiltono tempas kiek sumažėjo, tad jo atsilikimas nuo Lando Norriso išlieka maždaug 1,5 sek. Iki lenktynių pabaigos lieka 11 ratų.

37/53

Keisti padangų stoja Sergio Perezas ir Fernando Alonso, tad į pirmąją vietą grįžta Lando Norrisas. Tačiau su kiekvienu ratu atsilikimą nuo jo mažina Lewisas Hamiltonas.

33/53

Iš lenktynių traukiasi Mickas Schumacheris iš „Haas“ ekipos. Jį sustabdė techninės problemos.

29/53

Į „pitus“ užsuka varžybų lyderis Lando Norrisas. Jis čia sugaišta 2,9 sek. ir į rikiuotę grįžta ketvirtoje vietoje. Prieš jį esantys trys varžovai iki šiol padangų nekeitė, todėl tikėtina, kad L.Norrisas netrukus vėl atsidurs rikiuotės viršuje. Šiuo metu lyderiauja padangų dar nekeitęs Sergio Perezas.

26/53

Lenktynės Sočyje įpusėjo. Jose ir toliau lyderiauja Lando Norrisas. Nuo lyderio beveik 12 sek. atsilieka Lewisas Hamiltonas. Trečias su 13 sek. deficitu – Sergio Perezas.

23/53

Padangų keisti stoja antroje vietoje kurį laiką važiavęs Danielis Ricciardo, tačiau jis sustojime sugaišta gana daug laiko ir į rikiuotę grįžta keturioliktoje vietoje. Padangų iki šiol dar nekeitė dešimt sportininkų.

16/53

Geriausią rato įveikimo laiką užfiksuota naujomis padangomis važiuojantis Lance`as Strollas, kuris yra dvyliktoje vietoje.

13/53

Prasideda padangų keitimas. Keisti padangas sustojo Carlosas Sainzas, kuris prieš tai į priekį praleido Lando Norrisą, pakilusį į pirmąją vietą. Netrukus keisti padangas turėtų stoti ir dabartinis lyderis.

10/53

Sočio trasoje ir toliau lyderiu išlieka Carlosas Sainzas. Jo pranašumas prieš antroje vietoje esantį Lando Norrisą siekia kiek daugiau nei 1 sek.

3/53

Pirmasis trejetukas kol kas nesikeičia. Lyderiauja Carlosas Sainzas, už jo – Lando Norrisas. Trečioje pozicijoje važiuoja George`as Russelas. Ketvirtoje vietoje startavęs Lewisas Hamiltonas nusirito į septintą vietą, per per keletą ratų vieną poziciją susigrąžino.

Startas

„Pole“ poziciją Lando Norrisas išsaugojo neilgai. Jau pirmame posūkyje po starto į pirmąją vietą pakilo Carlosas Sainzas su „Ferrari“.

Kvalifikacija

Sekmadienį Sočio trasoje F-1 dalyviams reikės įveikti 53 ratus ir nuvažiuoti kiek daugiau nei 300 km distanciją. Lenktynių savaitgalis šįkart išties intriguojantis, kadangi pilotams sąlygas pakoregavo gausus lietus. Dėl jo teko atšaukti trečiąją treniruočių sesiją.

Šeštadienį taip pat ant šlapios dangos vykusią kvalifikaciją laimėjo „McLaren“ ekipos pilotas Lando Norrisas. Jis už savęs paliko Carlosą Sainzą, o trečio rezultato autoriumi tapo George`as Russelas. Iš karto už trejetuko nugarų startuos Lewisas Hamiltonas.

Prognozuojama, kad sekmadienį per lenktynes taip pat gali lyti. Sinoptikai lietų prognozuoja po pusvalandžio nuo starto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant