Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F1 žvaigždės Valtteri Botto garaže – riboto leidimo „Mercedes AMG ONE“: kiek milijonų kainuoja?

Valtteri Bottas socialiniuose tinkluose spėjo pasigirti, kad jo garažas pasipildė įspūdingu automobiliu, kuris jam primins šlovingus suomio laikus „Formulės-1“ pasaulio čempionate, kai jis lenktyniavo „Mercedes“ komandoje ir per tą laiką iškovojo 10 pergalių ir reguliariai lipo ant podiumo.
V.Botto „Mercedes AMG ONE“
V.Botto „Mercedes AMG ONE“ / Mercedes nuotr.

Daugiau naujienų apie automobilius - rubrikoje Gazas.lt

Valtteri garaže dabar yra ir super automobilis „Mercedes AMG ONE“, kuris planuojamas išleisti labai ribotu 275 egzempliorių tiražu ir viena iš šių modelių atiteko Bottui, šiuo metu lenktyniaujančiam „Alfa Romeo“ komandos sudėtyje. Pasak Valtteri, šios mašinos jam teko laukti gana ilgai.

„Tačiau laukimas atpirko visus lūkesčius, mat automobilio gamyba ne kartą buvo perkeliama vėlesniam laikui“.

Oficiali „Mercedes AMG ONE“ kaina – 2,3 mln. eurų. Automobilis turi hibridinį variklį, primenantį tą, kuris montuojamas „Formulės-1“ boliduose: pagrindiniu laikomas 1, 6 litro V6 turbininis motoras, pasiekiantis 574 AG. Tačiau bendra mašinos galia įskaitant ir hibridinę dalį, į kurios konstrukciją įeina ir keturi elektriniai varikliai, atliekantys įvairiausias funkcijas, viršija 1000 AG, o tai leidžia mašinai iki 100 km/h įsibėgėti vos per 2,9 sek., o maksimalus greitis siekia 352 km/h.

Konstruojant šį modelį, dalyvavo Lewisas Hamiltonas, kuris jau spėjo nusipirkti dvi tokias mašinas – vieną sau, o kitą padovanojo tėvui.

Tarp „AMG ONE“ pirkėjų yra ir kitas septyniskart pasaulio čempiono partneris F-1 – Nico Rosbergas, taip pat šį modelį įsigijo Davidas Coulthardas, rašo F1.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas