Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ferrari“ kerštas Las Vegase: kvalifikacijoje dominavo „raudonieji“

Las Vegaso GP kvalifikacijoje triumfavo ir „pole“ poziciją iškovojo „Ferrari“ lenktynininkas Charlesas Leclercas. Jis savo greičiausią ratą įveikė per 1 min. 32.726 sek. ir 0.044 sek. aplenkė antroje vietoje likusį savo komandos draugą Carlosą Sainzą.
Las Vegaso kvalifikaciją laimėjo Charlesas Leclercas
Las Vegaso kvalifikaciją laimėjo Charlesas Leclercas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Tiesa, kadangi ispanas dėl incidento pirmojoje treniruotėje sukeltų padarinių užsidirbo 10-ies pozicijų baudą, jis startuos tik dvyliktas, todėl iš pirmosios eilės, šalia C. Leclerco, lenktynes pradės Maxas Verstappenas. „Red Bull“ pilotas nuo lyderio atsiliko 0.378 sek.

Ketvirtas kvalifikacijoje liko puikų pasirodymą trečiojoje treniruotėje surengęs George‘as Russellas.

Tuo tarpu likusioje pirmojo dešimtuko rikiuotėje netrūko netikėtumu – penktą laiką pademonstravo Pierre‘as Gasly („Alpine“), po jo sekė „Williams“ pilotai Alexas Albonas ir Loganas Sargeantas, aštuntoji pozicija atiteko Valtteri Bottui („Alfa Romeo“), devintoji - Kevinui Mangussenui („Haas“), o dešimtoji – Fernando Alonso iš „Aston Martin“.

Septyniskart čempionas Lewisas Hamiltonas net nepateko į trečią sesiją. „Mercedes“ pilotas kvalifikacijoje liko vienuoliktas.

Lūkesčių taip pat nepateisino gatvių lenktynių ekspertu vadinamas „Red Bull“ atstovas Sergio Perezas. Jis užėmė dvyliktą vietą.

Tuo tarpu paskutiniu metu sėkmingus rezultatus demonstravę „McLaren“ lenktynininkai Lando Norrisas ir Oscaras Piastris parodė vos 16-ą ir 19-ą rezultatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas