Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

„FIA Karting Academy“ varžybose Slovakijoje – sidabrinis Nojaus Stasionio finišas

Savaitgalį Slovakijos kartingo centre surengtame antrajame Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) „Karting Academy Trophy“ varžybų etape puikiai pasirodė lietuvis Nojus Stasionis, finalinėse lenktynėse užėmęs antrąją vietą, rašoma Lietuvos kartingo federacijos pranešime žiniasklaidai.
„FIA Karting Academy“ varžybose Slovakijoje – sidabrinis Nojaus Stasionio finišas
„FIA Karting Academy“ varžybose Slovakijoje – sidabrinis Nojaus Stasionio finišas / LKF nuotr.

Jis tapo ketvirtuoju lietuviu, nuo 2016 metų lipusiu ant šių prestižinių jaunių kartingo varžybų prizininkų pakylos. Tokiais pasiekimais gali pasigirti Kasparas Vaškelis, Kajus Šikšnelis ir Markas Šilkūnas.

Slovakijoje greičiausiai 22 trasos ratus įveikė belgas Gillesas Hermanas, o antras finišavęs N. Stasionis jam pralaimėjo beveik 5,2 sek. Trečias liko amerikietis Turneris Brownas (+6,23 sek.), nes vokietis Emilio Bernd gavo 5 sekundžių baudą ir nukrito į 8 vietą.
N. Stasionis savo kvalifikacijos grupėje užfiksavo ketvirtą rezultatą, o savo kvalifikaciniuose važiavimuose užėmė penktą, ketvirtą ir pirmą vietas. Tai leido finalines lenktynes pradėti iš penktosios pozicijos.

Trenerio Simo Juodviršio teigimu, per testus kartingas buvo išbandytas įvairiomis sąlygomis, todėl jie žinojo reikalingus bolido reguliavimus. Nors pagal greitį N. Stasionis buvo tas, į kurį lygiavosi kiti dalyviai, kvalifikacijoje jam kiek sutrukdė vienas iš varžovų, todėl jis neišsaugojo lyderio pozicijos. Tuo tarpu pirmuose dviejuose kvalifikaciniuose važiavimuose lietuvis po starto prarado nemažai pozicijų ir vėliau teko atlikti nemažai lenkimų. Be problemų startavęs trečiajame važiavime, N. Stasionis užtikrintai nugalėjo.

„Nojus jau kurį laiką važiuoja aukščiausiame lygyje ir visada tiek per treniruotes, tiek per testus demonstruoja gerą greitį. Šį savaitgalį jis buvo labai greitas tiek ant sausos dangos, tiek lyjant lietui. Labiausiai ir džiugino greitas prisitaikymas prie įvairios dangos“, – sakė S. Juodviršis.


Finalinėse lenktynėse N. Stasionis jau pirmuose ratuose po atkaklių manevrų pakilo į trečiąją vietą, o vėliau po nemažai bandymų galiausiai palypėjo dar laipteliu aukštyn. Iki paskutinio rato lietuvis dar turėjo gintis nuo varžovo iš Vokietijos atakų, bet atsilaikyti pavyko ir finišo liniją mūsiškis kirto antras.

„Labai džiaugiuosi jaunuoliu bei visa mūsų komanda. Mums tikrai labai reikėjo podiumo, nes visada rodome gerą greitį, bet finale vis kažko pritrūkdavo. Dabar žengėme naują žingsnį ir su dideliu motyvacijos pliūpsniu galėsime judėti į priekį. Nojus įgavo pasitikėjimo, kad viskas yra įmanoma, todėl telieka tikslingai darbuotis ir, manau, kad grįšime dar ne su vienu podiumu“, – mintimis dalinosi S. Juodviršis.

Lietuvė Vanesa Šilkūnaitė finale užėmė 22-ąją vietą, nugalėtojui pralaimėjusi beveik 32 sek. Finaliniame važiavime dalyvavo 36 greičiausi lenktynininkai.

Pirmuosius 59 įskaitinius čempionato taškus pelnęs N. Stasionis bendroje įskaitoje pakilo į šeštąją poziciją. Pirmauja belgas G. Hermanas (103 tšk.).

Lietuva yra vienintelė šalis, FIA „Karting Academy Trophy“ varžybose turinti du sportininkus. Į šias varžybas, kuriose perspektyviausi 12-14 metų lenktynininkai iš viso pasaulio lenktyniauja identiška technika, kiekviena valstybė gali deleguoti tik po vieną atstovą. Lietuvos kartingo federaciją tokią teisę suteikė N. Stasioniui, tuo tarpu V. Šilkūnaitė tokią galimybę pelnė triumfuodama FIA kylančių žvaigždžių projekte.

Trečiasis ir paskutinis etapas bus surengtas rugpjūčio 1-4 dienomis Švedijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius