Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

FIA paskelbė Rusijos lenktynininkams palankų sprendimą

Nors buvo tikėtasi, kad Tarptautinė automobilių sporto federacija (FIA) suspenduos Rusijos bei Baltarusijos lenktynininkų licencijas, taip nenutiko.
Formulės 1 „Haas“ komanda pristatė naująjį automobilį
Formulės 1 „Haas“ komanda pristatė naująjį automobilį / Haas nuotr.

Antradienį vykęs FIA specialus posėdis, įvykęs Ukrainos automobilių sporto federacijos prašymu, baigėsi palankiai „Formulėje 1“ lenktyniaujančiam Nikitai Mazepinui, WEC (Pasaulio ilgų nuotolių čempionate) besivaržančiam Daniilui Kvyatui ir kitiems Rusijos bei Baltarusijos autosporto atstovams.

Rusai varžysis po neutralia vėliava

Nors FIA ir atšaukė F1 Rusijos GP Sočyje, nors „Haas“ komanda panaikino rusiškas spalvas ir reklamas nuo automobilio, tuo suvaržymai ir baigiasi. FIA sprendimu dviejų šalių-agresorių lenktynininkai galės dalyvauti lenktynėse su neutralia „FIA vėliava“.

Toks sprendimas priimtas skubiame posėdyje, kuris buvo surengtas po to, kai Tarptautinis olimpinis komitetas paskelbė pareiškimą, kuriame rekomendavo neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti tarptautiniuose sporto renginiuose.

Tačiau TOK pareiškime buvo pasakyta, kad, jei tai neįmanoma dėl „organizacinių ar teisinių priežasčių“, tų šalių sportininkams turėtų būti leista varžytis tik kaip neutraliems atletams, o ne su savo šalies vėliava.

FIA prezidentas Mohammedas Ben Sulayemas sakė, kad FIA sprendimas „suderinamas su neseniai Tarptautinio olimpinio komiteto pateiktomis rekomendacijomis“.

Šio sprendimo ypatingai laukė „Haas“ komanda, nes ruošėsi priimti sprendimą dėl tolimesnio Nikitos Mazepino dalyvavimo F1. Kokie kiti lenktynininkai buvo numatyti į ruso vietą, skaitykite čia.

FIA taip pat pakartojo, kad iki kito pranešimo Rusijoje ir Baltarusijoje nevyks jokios tarptautinės FIA varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas