Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIA „Rally star“ – jaunų talentų programa startavo ir Lietuvoje

Tokio projekto Tarptautinė automobilių sporto federacija FIA dar nedarė. Visame pasaulyje ieškomi jaunieji ralio talentai. Jų amžius – nuo 17 iki 26 metų, rašoma pranešime.
„FIA Rally Star“
FIA „Rally Star“ / Organizatorių nuotr.

Iš viso pasaulio bus atrinkti septyni perspektyviausi jaunuoliai, kuriuos vėliau treniruos geriausi pasaulio specialistai. Trims pasiseks dar labiau – jie kausis Pasaulio ralio čempionato „Junior WRC“ įskaitoje, o tam, kuris ją laimės, FIA nemokamai suteiks visą sezoną važiuoti WRC2 įskaitoje. Šis projektas apima net ketverius metus.

Pirmoji projekto atranka įvyko ir Lietuvoje – penkios dešimtys jaunuolių rinkosi į šalia Trakų esančią aikštelę, kur susikovė slalomo trasoje. Įdomu, kad slalomo trasa yra griežtai reglamentuota FIA nuostatuose – svarbūs buvo net centimetrai, mat visame pasaulyje vykstančiose atrankose slalomo trasos bus identiškos.

Nacionalinės atrankos nugalėtojai – greičiausias vaikinas ir mergina – dalyvaus Europos žemyno finale, kuris bus surengtas sausio mėnesį Vokietijoje. Iš Lietuvos į šį finalą vyks Lukas Steponavičius ir Aistė Perminaitė.

Lukas finale buvo puse sekundės greitesnis už Tomą Butavičių, kuris liko antras, o Aistė vos 0,2 sek. dalimis aplenkė savo konkurentę Gabrielę Aleksynaitę, kuri liko antra tarp merginų.

Tuo pačiu metu buvo surengta ir pirmoji atranka į antrą „Aš – ralistas“ sezoną. Čia susikovė net pusantro šimto dalyvių. Pirmąjį etapą praeis tik šešiasdešimt geriausiųjų. Tai nacionalinis projektas – po keleto mėnesių ir keleto skirtingų etapų „Aš – ralistas“ projekto nugalėtojas taps tikru profesionalu – „Nordis rally team“ jam suteiks pilnai raliui paruoštą automobilį su visu aptarnaujančiu personalu ir visiškai nemokama galimybe dalyvauti kitų metų Lietuvos ralio čempionate.

„Pirmasis „Aš – ralistas“ sezonas puikiai pasiteisino, ne be nuotykių, tačiau mūsų pirmojo sezono nugalėtojai pravažiavo visą Lietuvos ralio čempionatą, todėl pasitarę su partneriais, nutarėme tęsti šį projektą“, – pasakoja vienas jo sumanytojų Tomas Žekonis.

Antrasis „Aš – ralistas“ atrankos etapas vyks lapkričio mėnesį – dalyviams teks pravažiuoti greituminį slalomą, po kurio liks tik trisdešimt dalyvių, kurie tęs kovą dėl projekto nugalėtojo vardo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant