Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIA sankcijos veikia: bijantys smerkti Rusijos agresiją lenktynininkai „išeina atostogų“

Nikita Mazepinas, Nikolajus Griazinas, Daniilas Kvyatas. Šie Rusijos lenktynininkai, atstovavę šaliai Pasaulio ir Europos čempionatuose, traukiasi ir nebelenktyniaus.
Rusijos lenktynininkai N.Mazepinas, D.Kvyatas, N.Gryazinas
Rusijos lenktynininkai N.Mazepinas, D.Kvyatas, N.Gryazinas / 15min koliažas

Priminsime, kad FIA (Tarptautinė automobilių sporto federacija) dėl Rusijos agresijos Ukrainoje priėmė gana atsargų sprendimą. FIA nešalina Rusijos ir Baltarusijos pilotų iš varžybų, nesustabdo jų licencijų galiojimo.

Tačiau ši tarptautinė organizacija uždraudė rusams ir baltarusiams atstovauti savo šaliai, demonstruoti jos simbolius ir t.t. Visą taisyklių sąrašą, kaip turi elgtis šalims agresorėms atstovaujantys sportininkai, rasite čia.

Vis dėlto dalis Rusijos pilotų nepasinaudojo šia galimybe, todėl šiemet jų nematysime Pasaulio ir Europos čempionatuose ar lenktynių serijose.

Nikita Mazepinas, dabar jau buvęs „Haas“ pilotas, iš pradžių komandos sprendimu turėjo pašalinti nuo bolido Rusijos vėliavos spalvas ir „Uralkali“ reklamą. Vėliau sutartis su rusu nutraukta.

Ilgai protestavęs prieš ruošiamas FIA sankcijas buvęs F1 pilotas, pastaruoju metu lenktyniavęs Pasaulio Endurance čempionate (WEC) Daniilas Kvyatas taip pat lieka be darbo. Jis šiais metais turėjo atstovauti „Gazprom“ remiamai „G-Drive Racing“ komandai.

Racing news 365 praneša, kad D.Kvyatas atsisakė pasirašyti FIA peticiją, smerkiančią Rusijos agresiją Ukrainoje. Todėl labai gali būti, kad nei D.Kvyatas, nei „G-Drive Racing“ nedalyvaus bent jau šių metų legendinėse Le Mano 24 val. lenktynėse. Tą patvirtino ir komandos vadovas Romanas Rusinovas, rašo motorsport.com.

Rusijos komandos Le Mano prototipą LMP2 Oreca 07-Gibson be ruso turėjo pilotuoti Rene Binderis ir Jamesas Allenas.

Analogiškas ir ralio piloto Nikolajaus Griazino likimas. Šis profesionalus ir greitas lenktynininkas puikiai pažįstamas Lietuvos autosporto mėgėjams. Jis ne kartą kūrė intrigą varžydamasis su Vaidotu Žala dėl atskirų Lietuvos ralio čempionato etapų nugalėtojo titulo. Beje, anksčiau rusas lenktyniavo turėdamas Latvijos licenciją.

Panašu, kad Nikolajus turės trauktis iš Europos ralio čempionato dėl tos pačios priežasties – nenori pasirašyti FIA peticijos, praneša „DirtFish“. N.Griazinas buvo tiesiog išbrauktas iš „Rally Serras do Fafe“ dalyvių sąrašo. Oficialiai skelbiama, kad „dėl asmeninių priežasčių“.

Tačiau starto sąrašuose lieka šiuo metu Latvijos licenciją turintis ERC3 pilotas Dmitrijus Feofanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas