Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

FIA Sporto komisarų kolegijos pirmininkas Arnas Paliukėnas papasakojo, kiek darbo turi Dakare

Dakaro ralyje lietuvius galima sutikti ne tik dalyvių, sirgalių ar žurnalistų gretose. Itin svarbias pareigas šiose varžybose užima ir dar vienas mūsų tautietis Arnas Paliukėnas. Jis pirmininkauja FIA Sporto komisarų kolegijai, kuri sprendžia, kokias nuobaudas dalyviams taikyti už pačius įvairiausius nusižengimus.
FIA Sporto komisarų kolegijos pirmininkas Arnas Paliukėnas
FIA Sporto komisarų kolegijos pirmininkas Arnas Paliukėnas / Stop kadras

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia).

Arnas Paliukėnas sako, kad nors pirmadienis Dakare yra poilsio diena, tačiau šiandien ilsėtis gali nebent patys lenktynininkai. FIA palapinėje, kurioje įsikūrusi Sporto komisarų kolegija, verda darbas.

Kasdien komisarams tenka pasirašyti dešimtis dokumentų. Dauguma jų yra sprendimai dėl nuobaudų paskyrimo už vienokius ar kitokius dalyvių nusižengimus reglamentui ar techniniams reikalavimams.

„Mes negalime komandų iš anksto kaltinti, kad jos daro ką nors nesąžiningai, tačiau tokių požymių kartais atsiranda. Bet aš pasakysiu teisiškai – tarptautinis sporto kodeksas yra automobilių sporto konstitucija, kur parašyta, ar pažeidimas yra padarytas tyčia, ar netyčia, jis vis tiek yra pažeidimas. Į tai galima atsižvelgti nebent taikant nuobaudą. Bet jei tai padarė įtaką varžymuisi, sportinio principo laikymuisi, bet kokiu atveju tai turi baudžiama“, – sakė Arnas Paliukėnas.

Susijusiuose straipsniuose žemiau galite rasti keletą publikacijų apie baudas, kurias FIA Sporto komisarų kolegija paskyrė dalyviams.

Kaip sako Arnas Paliukėnas, Lietuvos komandos tikrai negali naiviai tikėtis, kad šiose pareigose dirbantis jų tautietis padarys jiems kažkokių išlygų. Tuo jau įsitikino Rokas Baciuška, kuriam buvo skirta 15 minučių bauda, kuri pateikus protestą vis tiek nebuvo panaikinta.

„Tokias pareigas einant turi žiūrėti ne į tai, kad padėtum kažkuriam vienam, kuris pasielgė neteisėtai. Reikia užtikrinti, kad visi likę, kurie tų taisyklių nepažeidė, jaustųsi, jog dalyvauja esant sąžiningai konkurencijai“, – kalbėjo Arnas Paliukėnas, jau pasirašęs arti 30 sprendimų dėl baudų.

Visą interviu su Arnu Paliukėnu galite išvysti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

VIDEO: Poilsio diena Dakare: Arnas Paliukėnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas