Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ pristatė Dakaro monstrą – „Raptor T1+“

„Ford“ praėjusiame Dakare startavo prototipu. O 2025 m. Dakare lenktyniaus „Raptor T1+“. Tai reiškia, kad konkurencija tarp gamyklinių komandų bus labai įdomi.
Ford Raptor T1+
Ford Raptor T1+ / Kin Marcin/Red Bull content nuotr.

Naujasis ralio reidų lenktynėms skirtas „Ford“ visureigis „Raptor T1+“ buvo pristatytas prasidėjusiame Goodwoodo greičio festivalyje, rašo „Ford Performance“.

JAV automobilių gamintojas ralio reidų programą vykdys kartu su „M-Sport“, kuri iki šiol buvo geriau žinoma dėl savo pasiekimų klasikiniame ralyje – WRC čempionate.

„Ford“ taip pat atskleidė, kad „Raptor T1+“ svers mažiausiai 2010 kg, o jo plotis sieks 2300 mm. Ant automobilio bus montuojami 17 colių ratai su 37 colių padangomis.

Automobilyje bus sumontuotas 5,0 litro „Coyote“ pagrindu sukurtas V8 variklis ir speciali jam pritaikyta išmetimo sistema.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, komandai atstovaus keturiskart Dakaro laimėtojas Carlosas Sainzas ir Nani Roma. Kas vairuos kitus du „Ford“ visureigius, bus paskelbta vėliau.

„Raptor T1+“ oficialiose varžybose debiutuos jau rugpjūčio 8-10 d. vyksiančiose „Baja Hungary“ varžybose. Vėliau startuos Maroko ralyje.

Kiek anksčiau Ženevos automobilių parodoje „Dacia“ pristatė analogišką visureigį „Sandriders“. Plačiau skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito