Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulė 1“ Monzos trasoje: „Ferrari“ iškrito, „Mercedes“ liko be podiumo, laimėjo P.Gasly

Pirmą kartą istorijoje nuo 1984 m. „Ferrari“ lenktynes pradėjo iš antrojo dešimtuko. O „Mercedes“ pilotų greitis, pademonstruotas kvalifikacijoje lyg ir neleido abejoti, kam priklausys dvi vietos ant podiumo po finišo. Vienintelis kilęs klausimas prieš startą – o kas bus trečias ir ar sugebės „raudonieji“ patekti į dešimtuką. Bet viskas staiga apsivertė aukštyn kojomis.
Pierre Gasly pergalė Monzoje, „Formulės 1“ Italijos GP
Pierre Gasly pergalė Monzoje, „Formulės 1“ Italijos GP / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo vienos netikėčiausių ir prieštaringiausių lenktynių. Startas nesusiklostė V.Bottui, jis netrukus nusmuko iki penktuko ribos.

Vėliau, K.Magnussenui sustojus ties įvažiavimu į pitlane ir teisėjams uždarius įvažiavimą į šią sezoną, draudimo nepastebėjo L.Hamiltonas ir A.Giovinazzi. Jie gavo po 10 sek. STOP and GO baudą, o tai nubloškė lyderį L.Hamiltoną į rikiuotės galą.

O „Ferrari“? S.Vettelis anksti liko be stabdžių, o Ch.Leclercas patyrė didelę avariją. Visiška katastrofa.

Lenktynių eiga

Finišas. „Alpha Tauri“ (buvusi „Toro Rosso“) pilotas P.Gasly apsigynė nuo C.Sainzo („McLaren“) atakų ir pirmą kartą laimėjo F1 lenktynes!!! Komndai tai pirmoji pergalė po 12 metų pertraukos. O antras likęs C.Sainzas komandai kartojo: dar ratas ir aš jį būčiau aplenkęs...

Trečias – Lance'as Strollas iš „Racing Point“.

49/53. L.Hamiltonas nuo lyderio P.Gasly atsilieka 23 sek. Jis kol kas 9-as.

37/53. Kimis nuolat atakuojamas greitesnių varžovų. Pripažinkite, TOP3 netikėtas. Pastarąjį kartą McLaren buvo laimėjusi Brazilijoje 2012 m. Brazilijoje su J.Buttonu. Ar C.Sainzas pavys P.Gasly? Priemname, P.Gasly pernai Brazilijoje finišavo antras.

35/53. L.Strollas ir L.Norrisas lenkia K.Raikkoneną.

32/53. L.Hamiltonas važiuoja greičiausią ratą, laikosi taktikos gazas-dugnas. Jis jau 15-as. Trejetukas atrodo taip: Gasly, Sainzas, Raikkonenas.

31/53. Techninės problemos Maxui Verstappenui sutrukdo tęsti pasirodymą. Jis stoja boksuose ir išlipa iš automobilio...

29/53. L.Hamiltonas atlieka bausmę pituose. Grįžta į 17-tą poziciją. Kokia netikėta rikiuotė. Pirmauja Galy, Raikkonenas, Giovinazzi (jis gina komandos draugo užnugarį ir dar nestojo atlikti baudos).

27/53. Saugos automobilis suformuoja automobilių rikiuotę. Lenktynės atnaujintos. NAUJAS STARTAS.

26/53. Raudona vėliava. Lenktynės dėl Ch.Leclerco avarijos laikinai sustabdytos. Situacija labai naudinga L.Strollui, kuris sutaupė vieną sustojimą padangų keitimui.

Teisėjai skelbia bausmę L.Hamiltonui ir A.Giovinazzi už įvažiavimą į uždarytą pitlane, sustojus K.Magnussenui: 10 sek. Stop and Go bauda.

25/53. Ch.Leclercas posūkyje pameta automobiio galą ir rėžiasi tiesiai į sieną. Kokia nesėkmė! Kvapą gniaužianti avarija.

20/53. K. Magnussenas sustoja prieš įvažiavimą į pitlane, tačiau, net ir degant raudonai šviesai prieš įvažiavimą į pitus, ten užsuka L.Hamiltonas ir A.Giovanazzi. Jiems gresia bauda.

O šiuo Lewiso sustojimu sumaniai pasinaudoja C.Sainzas ir trumpam pirmauja, bet stoja keisti padangų.

10/53. Kas galėjo pagalvoti, kad du „McLaren“ važiuos Lewisui Hamiltonui įkandin? C.Sainzas antras, L.Norisas trečias. Didelis netikėtumas.

6/53. S.Vetteliui lenktynės baigtos?

Jis praneša apie stabdžių gedimą ir nušluoja nuo kelio lengvų konstrukcjų atitvarus. Vos vos, pamažu, grįžta į boksus. Iš kur tas prakeiksmas, lydintis S.Vettelį?

Startas. Koks startas. V.Bottą aplenkia abu McLaren pilotai ir net Perezas su Ricciardo! Suomis tik šeštas! Iš pradžių Bottas praneša apie pradurtą ratą, bet vėliau sako, kad viskas gerai. BUS REIKALŲ!

Nepatenkintas ne tik S.Vettelis

Tiesa, prieš startą ir „Red Bull“ greituolis Maxas Verstappenas, iki šiol rimčiausiai grasinęs „sidabrinėms strėlėms“, stebėjosi, kad tiesiosiose yra lėtesnis už varžovus, netgi naudodamas mažiausią sparnų pasvirimo kampą.

Starto rikiuotė atrodė taip:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai