Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 11 /17:07

„Formulės 1“ kvalifikacija Barselonoje: V.Bottas lenktyniavo tik su L.Hamiltonu

„Ferrari“ situacija – nepavydėtina. Nurašyti „raudonuosius“ dar anksti, bet intrigos čempionate sumažės dar labiau, jei „sidabrinės strėlės“ ir vėl švilps greičiau. O lėtuose Barselonos posūkiuose „Mercedes“ greitesni už „Ferrari“. Tą dar kartą įrodė ir kvalifikacija.
Formulės 1 kvalifikacija Barselonoje
Formulės 1 kvalifikacija Barselonoje / „Scanpix“ nuotr.

Kvalifikacija baigėsi akivaizdžia „Mercedes“ pergale. V.Bottas sekmadienį startuos pirmas, o L.Hamitonas antras. Nuo jo nedaug teatsilikęs S.Vettelis („Ferrari“) – trečias. Tokia situacja didelių vilčių „raudoniesiems“ neteikia.

Q3 važiavimai

Likus vos 4 min. pasirodo ir Ch.Leclercas. TOP 3 kol kas Bottas, Hamiltonas, Vettelis.

Lewisas Hamiltonas pradėjo gerai, Ch.Leclercas užstrigo boksuose. O Valtteri Bottas tiesiog siautėja. Dar vienas trasos rekordas – 1:15,406.

Q2 važiavimai

Vėl „Mercedes“ uždominavo.

L.Norrisui šį kartą nepasiseka. Ilgai važiavo 7-as, bet keliauja pailsėti iki rytojaus.

V.Bottas gerina Lewiso rekordą: 1:15,924!

„Mercedes“ pilotai iškart imasi darbo, negaišta boksuose. Po pirmųjų ratų rikiuojasi Hamiltonas, Bottas, Vettelis, Verstappenas, Leclercas. Taigi „Ferrari“ kol kas neturi nė menkiausio šanso. Lewisas pasiekia trasos rekordą: 1:16.038!

Q1 važiavimai

Bene labiausiai nustebino Lando Norrisas (McLaren). Jis kol kas šeštas, lipa ant kulnų S.Vetteliui:

Po Q1 turi trauktis lėčiausi:

Likus 4 min. į trasą spėja grįžti ir „Renault“ pilotas Nico Hulkenbergas. Lyderių penketukas kol kas – V.Bottas, M.Verstappenas, L.Hamiltonas, Ch.Leclercas, S.Vettelis.

„Mercedes“ pilotai pasirodo ne iš karto, todėl kol kas geriausius laikus rodo Ch.Leclercas ir S.Vettelis. Tačiau netrukus jų rezultatus pagerina ir Maxas Verstappenas, ir Valtteri Bottas. Važiuojama raudonomis „soft“ padangomis.

Nico Hulkenbergas išlekia iš trasos, trumpam rodoma geltona vėliava. Nico nulaužė dalį priekinio sparno ir skuba į techninio aptarnavimo zoną. George Russelas (Williams) apsisuka trasoje – panašiai „grybavo“ ir paskutinės treniruotės metu.

Treniruotėse dominavo „Mercedes“

Bent jau treniruočių metu Sebastianas Vettelis stebuklų nedemonstravo. Trečios treniruotės metu greičiausias buvo Lewisas Hamiltonas (1:16,568). Antras – Charlesas Leclercas. Trečias – Valtteri Bottas. S.Vettelis – tik ketvirtas.

Antrosios treniruotės metu susiklostė ta pati situacija – vienas „Ferrari“ pilotas įsiterpė tarp dviejų „Mercedes“. Tiesa, penktadienį V.Bottas antros treniruotės metu buvo aplenkęs komandos draugą L.Hamiltoną. V.Bottas buvo greičiausias ir pirmoje treniruotėje, už nugaros palikęs abu „Ferrari“ pilotus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai