Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiojo Dakaro bivako omleto paslaptys: iš ko jį gamina ir kodėl net kečupas negelbėja?

Dakaras tai ne tik lenktynės, bet ir kasdienybė. Tad ką čia valgo sportininkai ir visi tie, kurie turi teisę gyventi uždaruose bivakuose? Ir kodėl jie su tokiu pasimėgavimu skuba į greitojo maisto restoranus sumuštinių? Atsakymai – reportaže.

2023-ųjų metų Dakare, vykstančiame Saudo Arabijoje, verda gyvenimas dieną naktį. Nuo ankstyvo ryto dėmesio centre yra lenktynininkai, vis dėlto tiek jiems, tiek jų komandų nariams, tiek kartu vykstantiems žurnalistams reikia ir pavalgyti.

15min žurnalistas, rubrikos gazas.lt redaktorius Žilvinas Pekarskas šįkart rodo, ką jis su kolegomis valgo ir geria Dakare.

„Nufilmavau netyčia nugirstą kolegų pokalbį apie garsiąją Saudo Arabijos kiaušinienę, arba – omletą, iš miltelių“, – kiek ironiškai sako Ž.Pekarskas.

Dakaro valgykla – didžiulė, joje vienu metu valgo šimtai žmonių.

Bet grįžkime prie omleto.

Gurmanu įvardintas Lietuvos žurnalistų komandos narys Arnoldas Plačenis sako, kad tai jo mėgstamas patiekalas: „Visi sako, kad ta kiaušinienė yra žiauriai žiauriai neskani, bet man ji visą laiką sueina ir aš jai neturiu jokių priekaištų.

Ji tokia, nesuprasi iš ko padaryta, labai įdomi.“

Ž.Pekarskas šio patiekalo savo pusryčių stalui jau nesirenka.

„Aš šiais metais šios kiaušinienės nevalgau, nes valgiau penkerius metus prieš tai. Tai yra blogiausia kiaušinienė, kokią man teko gyvenime valgyti. Kečupas nepadeda, o jis gelbsti viską, kas yra neskanu. Gaila išmesti maistą, kas kad iš miltelių pagamintą, tai vis tiek maistas“ , – sako.

Tad gal ir nestebina, kai lietuviai suka į „McDonalds“. Vaizdais, kai komandos nariai nešasi maišelius su greituoju maistu, dalijosi ir Benediktas Vanagas, kai jie tik atvyko į Saudo Arabiją ir dar tik važiavo pirmojo bivako link.

Ž.Pekarskas irgi neslepia, kad čia apsilanko ir, kaip sako, galbūt ne pats sveikiausias maistas vis dėlto leidžia pajusti „nuostabų sotumo jausmą“: „Važiuojantiems į Dakarą daug kas pavydi skanaus maisto. Pietų Amerikoje tikrai buvo ko pavydėti, bet Saudo Arabijoje mes dažnai sukame į greito maisto vadinamuosius restoranus. Nepavydėkit. Pietų Amerikos virtuvė buvo kitokia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas