Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 14 /2016 01 15

Gedimai nepalaužė: B.Vanagas ir A.Juknevičius finišavo greta vienas kito

Vienuoliktasis Dakaro ralio etapas lietuviams prasidėjo nelinksmai – paaiškėjo, kad vienas iš trijų lietuviškų ekipažų, Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno, varžybų nebetęs. Tačiau kitos dvi tautiečių komandos, nors ir patirdamos nesklandumų, sėkmingai kovojo su Dakaro galijotais.
Antanas Juknevičius
Antanas Juknevičius / Gedmanto Kropio nuotr.

Vienuoliktame, 431 km ilgio greičio ruože A.Juknevičius nuo pat pradžių važiavo kiek lėčiau nei B.Vanagas ir pirmame kontrolės punkte smuktelėjo į 25-ą, po antro nukrito į 27-ą, po trečio – į 50-ą. Tarp antro ir trečio kontrolinių punktų A.Juknevičiaus automobiliui sulūžo vadinamoji „granata“, tad vyrai užtruko, kol ją pasikeitė.

Remontas pavyko: ekipažas judėjo toliau, pamažu greitėjo ir po penkių kontrolės punktų buvo 42-i, o po aštuonių – 39-ti. Finišą, preliminariais duomenimis, ekipažas pasiekė 36-oje vietoje.

B.Vanagui sekėsi prasčiau: startavęs iš 26-os pozicijos, jau po pirmo kontrolės punkto pakilo į 21-ą vietą, po antro užėmė 23-ią, o po trečio nukrito į 31-ą. Ketvirtame jis jau buvo vos 46-oje vietoje.

Persekiojo gedimai

„Informacija iš trasos. Mums sugedo vakar pakeista vairo kolonėlė. Taip pat neveikia hidraulinės kojos. Bandome remontuoti ir po truputi judėti trasa“, – telefonu paskambinęs sakė „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandai atstovaujantis Benediktas Vanagas.

Automobilį sutvarkę, lenktynininkai pamažu didino tempą ir po aštuonių kontrolės punktų (iš 10) užėmė 41-ą vietą. Finišą jie pasiekė 5 min. lėčiau nei A.Juknevičiaus ekipažas.

„General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komanda 11-tą greičio ruožą įveikė per 07:09:06 val. ir dienos įskaitoje buvo 35-ti.  Preliminariais duomenimis po šio etapo B.Vanago ekipažas absoliučioje įkaitoje yra 26-tas.

Didžioji dalis vienuolikto greičio ruožo vyksta kalnų keliais, o maždaug trečdalis – bekelėje. 

„Nusimato karšta diena. Sinoptikai sako, kad ralio regione tvyros daugiau kaip 40 laipsnių karščio. Šiandieną trasa bus labai įvairi. Smėlis, fesh fesh dulkės, akmeningi ruožai, upių vagos, sudėtingos konfigūracijos žvyrkeliai, bekelė – paragausime visko“, – prieš startą sakė B.Vanagas.

Lyderių rikiuotė

Pirmoje vienuolikto greičio ruožo dalyje geriausiai kurį laiką sekėsi Sebastienui Loebui. Jis pirmą Dakaro savaitę pirmavo bendroje įskaitoje, tačiau aštuntame greičio ruože, prasidėjus lenktynėms smėlėtose kopose, S.Loebas patyrė avariją ir smuktelėjo rikiuotėje žemyn. Į Dakarą sugrįžus klasikinį ralį primenantiems keliams, devyniskart pasaulio ralio čempionas vėl rodo klasę.

Pirmus keturis kontrolės punktus S.Loebas įveikė greičiausiai. Tiesa, nuo jo tik sekundėmis atsilikdavo Stephane'as Peterhanselis, o šeštame jis tapo lyderiu. Septintame lyderio vaidmenį perėmė Nasseras Al-Attiyah, kuris ir finišavo pirmoje vietoje. Katarietis šiuo metu yra bene  vienintelis konkurentas, galintis atimti iš S.Peterhanselio sparčiai artėjantį Dakaro nugalėtojo titulą – visi kiti atsilikę gerokai daugiau nei po valandą.

Antras automobilių įskaitoje finišavo S.Loebas, trečias – Mikko Hirvonenas. 

„Scanpix“ nuotr./11-as Dakaro ralio etapas
„Scanpix“ nuotr./11-as Dakaro ralio etapas

Motociklų įskaitoje nesėkmingai varžybos susiklostė vienam lyderių Paului Goncalvesui. Jis, įveikus 118 km greičio ruože, krito nuo motociklo, susižeidė ir buvo evakuotas sraigtasparniu.

Dviračių transporto priemonių įskaitoje greičiausias buvo prancūzas Antoine'as Meo. Antrą vietą užėmė Toby Price'as iš Australijos, trečią – Pablo Quintanilla.

Sunkvežimių įskaitoje greičiausias buvo Eduardas Nikolajevas, antras – Pieteris Versluisas, trečias – Tonas van Genugtenas.

Dakaro ralio greičiausių dalyvių ir lietuvių rezultatus vienuoliktame greičio ruože galite sekti žemiau esančioje lentelėje.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://lt.dakar.rally-video.eu/times/embed?type=cars&tracking=333,366&top=10&stage=12

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas