Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Giedrius Notkus „CBet Rally Rokiškis“ varžybas pradės su dešimties sekundžių bauda

Lenktynininkas Giedrius Notkus dar prieš „CBet Rally Rokiškis“ varžybas gavo dešimties sekundžių baudą. Tokia nuobauda jam skirta todėl, kad jis, organizatorių kvietimu, atvykęs į greičio ruožą dar prieš ralį, su sportiniu automobiliu testavo dirbtinį trampliną ir taip pažeidė draudimą būti zonose, kuriose vėliau vyks varžybos.
„Viada-Multi FX“ komanda ralio varžybose Lazdijuose
Giedrius Notkus / Alfonso Rakausko nuotr.

Lietuvos automobilių sporto federacijos Ralio komitete trečiadienį įvyko posėdis, kuriame svarstytas lenktynininko Giedriaus Notkaus pažeidimas.

Kaip nurodoma posėdžio protokole, liepos 16 d. užfiksuotos nuotraukos iš viešos ASK „Autorikona“ feisbuko paskyros, jog lenktynininkas Giedrius Notkus yra Rokiškio rajone, taip pat užfiksuota kaip automobilis važiuoja sportiniu tempu karjere.

Nustatyta, kad tai „CBet Rally Rokiškis“ 7/9 greičio ruožas, kuriame šiemet supiltas dirbtinis tramplinas, įrengta žiūrovų zona.

Kaip Ralio komitetui paaiškino pats Giedrius Notkus, jis čia atvyko organizatoriaus kvietimu – jo buvo paprašyta išmėginti trampliną ir įvertinti, ar jis saugus ir tinkamas šuoliams.

Ralio komiteto posėdžio protokolas
Ralio komiteto posėdžio protokolas

„Rokiškio ralio ralio organizatorius Audrius Gimžauskas man paskambino ir pakvietė atvykti į Rokiškio apylinkes įvertinti trasos saugumą bei konfigūraciją vienos ralio atkarpos, kurią sudaro du posūkiai ir vienas tramplinas.

Be to, sakė kad keli nufilmuoti kadrai bus panaudoti ralio reklaminiam klipui, pareklamuoti vieną iš ralio žiūrimų vietų. Patikino, kad viskas yra suderinta su varžybų vadovu ir galiu atvykti į jo numatytą lokaciją.

Nieko blogo neįtardamas sudalyvavau bandyme. Be to, nieko neslėpdamas, kadrais iš vietos dalinausi viešojoje erdvėje.

Organizatoriui rekomendavau sumažinti tramplino aukštį ir pakietinti (suvoluoti) pagrindą, esantį už jo, kadangi šuolio metu automobilis smigo priekiu žemyn ir sulaužė priekinį bamperį. Po kelių pravažiavimų automobilis buvo pakrautas į priekabą ir išvežtas. Dalyvaudamas tikėjau, kad gerinu ralio kokybę ir galiu prisidėti prie kitų lenktynininkų saugumo“, – sakė Giedrius Notkus.

Išklausęs Giedriaus Notkaus paaiškinimą ralio komitetas nusprendė jo ir Daliaus Strižano ekipažui skirti 10 sek. baudą. Po penkias sekundes bus pridėta prie ekipažo rezultato 7/9 greičio ruožuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus