Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gusto Grinbergo komanda įtemptoje „Le Mano“ serijos kvalifikacijoje išplėšė pergalę

Prancūzijoje Paulo Ricardo trasoje vykstančiame pirmame Europos Le Mano čempionato (ELMS) etape kvalifikacijoje pirmą vietą išplėšė „Oregon Team“ su LMP3 kategorijos „Norma M30 Nissan V8“ automobiliu. Tai – rimta kovingai nusiteikusios komandos paraiška visai ilgai Le Mano lenktynių serijai. 15min stebi Gusto Grinbergo debiutą ELMS. Gustas yra jauniausias šios serijos dalyvis, jam 16 metų. Kitems komandos nariams – daugiau nei 21 metai.
Gusto Grinbergo ir komandos „Oregon team“ treniruotės ir kvalifikacija Prancūzijoje
Gustas Grinbergas (kairėje) su Damiano Fioravanti ir Lorenzo Bontempelli po kvalifikacijos Prancūzijoje / Komandos nuotr.

15min jau rašė, kad 2015 m. ELMS dalyvavo ir lenktynininkas Dainius Matijošaitis. Jo komanda „Speed Factory racing“ (SFR) tąsyk užėmė 3 vietą klasėje.

Gusto kolega Damiano pademonstravo geriausią laiką

Komandos lenktynininkai Gustas Grinbergas, Damiano Fioravanti ir Lorenzo Bontempelli sekmadienį 13.30 val. Lietuvos laiku startuosiančias 4 valandų lenktynes pradės lyderių pozicijoje ir tikisi ją išlaikyti iki finišo.

Tačiau tai tikrai nebus lengvai padaroma. 14 LMP3 komandų kvalifikacijoje skyrė akimirkos ir tik paskutiniame rate „Oregon Team“ pavyko pakilti į pirmą vietą. Dar didesnė kova laukia keturių valandų lenktynėse.

Palaikyti Gusto atvyko Prancūzijoje gyvenantis ralio lenktynininkas Deividas Jocius.

Asm. albumo nuotr./Deividas Jocius ir Gustas Grinbergas Paul Ricard trasoje
Asm. albumo nuotr./Deividas Jocius ir Gustas Grinbergas Paul Ricard trasoje

Pirma vieta starte – tik pusė darbo 4 val. lenktynėse

„Dabar padarėme tik gerą įžangą į rytojaus lenktynes. Pirma vieta kvalifikacijoje suteikia labai nedaug, gal tik galimybę šiek tiek saugiau jaustis starto metu. Ilgose lenktynėse viskas priklausys ne tik nuo mūsų, bet ir nuo visos komandos darbo. Daug lems sklandus vairuotojų pasikeitimas, degalų pylimas ir padangų keitimas. Kol kas viskas vyksta sklandžiai ir tikiuosi taip bus iki pat finišo sekmadienį“, – po kvalifikacijos sakė G.Grinbergas. Tiesioginę lenktynių transliaciją galima bus stebėti www.europeanlemansseries.com

Europos Le Mano serijos lenktynės pirmą kartą surengtos 2001 metais. Šiemet įvyks 6 ELMS etapai legendinėse trasose: Paulo Ricard‘o (Prancūzija), Moncos (Italija), Barselonos (Ispanija), Spa (Belgija), Silverstouno (Didžioji Britanija) ir Portimao (Portugalija). Vienu metu trasoje varžosi 41 LMP2, LMP3 ir LMGTE klasių automobiliai.

Treniruotėse tarp naujokų Gustas buvo antras

Gusto Grinbergo ir „Oregon Team“ treniruotės bei kvalifikacija Paul Ricard trasoje
Gusto Grinbergo ir „Oregon Team“ treniruotės bei kvalifikacija Paul Ricard trasoje

Pirmoje penktadienio treniruočių sesijoje „Oregon team“ automobilis buvo greičiausias. Po pietų vykusioje „naujokų“ treniruotėje G.Grinbergas buvo antras. Važiavimas vyko šlapioje trasoje, Gustas greičiausiame rate konkurentą lenkė beveik sekunde, bet paskutiniame trasos sektoriuje komandos vadovas jo paprašė šiek tiek sulėtėti. Lenktynininkai tai vadina „sandbagging“. T.y., kai gali važiuoti greitai, bet specialiai šiek tiek sumažini tempą, kad varžovai iš anksto nežinotų tavo tikro greičio.

Europos Le Mano serijos (ELMS) lenktynės pirmą kartą surengtos 2001 metais. Šiemet įvyks 6 ELMS etapai legendinėse trasose: Paulo Ricard‘o (Prancūzija), Moncos (Italija), Barselonos (Ispanija), Spa (Belgija), Silverstouno (Didžioji Britanija) ir Portimao (Portugalija). Vienu metu trasoje varžysis 41 LMP2, LMP3 ir LMGTE klasių automobiliai.

Plačiau apie LMP3 automobilį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai