Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Ilgiausiame ralio etape tilpo trys dienos: „Šiandien trasoje buvo visiškai visko“

Šeštadienį Graikijoje lenktyniaujantys sportininkai turėjo įveikti ilgiausią vienos dienos maršrutą, kuris sudarė beveik 400 kilometrų.
CFMOTO Thunder RT pasirodymas Graikijoje šeštadienį
CFMOTO Thunder RT pasirodymas Graikijoje šeštadienį / Komandos nuotr.

Motociklais ir keturračiais važiuojantiems buvo numatytos dvi neutralizacijos zonos ir „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos pilotas Antanas Kanopkinas finišavęs pasakojo, kad tos zonos trasą padalino į tris, visiškai skirtingas patirtis.

„Diena buvo tokia ilga, kad teko patirti visko. Ją galima skirstyti į tris dalis: iki pirmo degalų papildymo buvo sunku susikaupti – velniai žino dėl ko. Tame etape „pripjoviau grybų“ ir dėl to nesu labai laimingas. Antra dalis puiki – spaudžiau maksimaliai, pasivijo ir Gaetanas. Buvo labai slidu, pavojinga, bet taip pat labai faina. Trečia dalis buvo labai graži, aplink buvo galima stebėti atvirus kalnus, tačiau toje atkarpoje teko ir šiek tiek griovio paragauti“, – pasiekęs bivaką pasakojo A.Kanopkinas ir sakė, kad rytas buvo labai šaltas, o po pietų oras tapo itin karštas. Navigacija šiandien taip pat buvo paini, o pavojingas vietas keitė lengvi pasivažinėjimai.

Tą patį atstumą ir sąlygas įveikęs Gaetanas Martinezas sako, kad apie dienos ilgumą ir iššūkius organizatoriai pranešė iš anksto, tad abu sportininkai buvo nusiteikę tam, ką ir gavo: „Buvo karšta, tad sunku buvo ne tik sportininkams, bet ir technikai. Apibendrinus viskas buvo gerai, tik dienos pradžioje neveikė kelio knyga, tačiau paaiškėjo, kad buvo tiesiog atsijungęs laidas ir viską pavyko sutvarkyti neutralizacijos zonoje. Įpusėjus trasoje pasivijau Antaną ir finišavome komandiškai, kartu.“

Sekmadienį dalyvių laukia vos 70 kilometrų prieš finišo arką, tačiau tai toli gražu nereiškia, kad sportininkai gali atsipalaiduoti. Per šiuos kilometrus jiems teks įveikti sudėtingas, slidžias ir apgaulingas Graikiškas trasas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius