Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indrė Senkutė-Gedgaudienė autosporto paslaptimis dalijosi su vairuojančiomis moterimis

Antrus metus iš eilės organizuojamas praktinių paskaitų ciklas „Women on fire“ yra skirtas dailiosios lyties atstovėms, kurios norėtų išbandyti kartingą, patobulinti vairavimo įgūdžius, išgirsti lenktynininkų patarimus ir laisvalaikį praleisti kitaip.Šį kartą vairavimo paslaptimis dalinosi autosporto pasaulyje gerai žinoma sportininkė Indrė Senkutė-Gedgaudienė.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Valdo Čičinsko nuotr.

Jau penktą kartą tik moterys susirinko į „Women on fire“ renginį, kuris vyksta Kartlande. Šauni iniaciatyva – „Moterų laisvalaikis kitaip“ ir „Kartlandas Vilnius“ kolektyvo, kurie rūpinasi, kad moterys turėtų išskirtinę galimybę tobulinti vairavimo sugebėjimus ir sužinotų naujų gudrybių trasoje.

Ketvirtadienio vakarą, kartodrome „Kartlandas Vilnius“ ypatinga viešnia Indrė Senkutė – Gedgaudienė visoms moterims papasakojo savo pačios kelią į autosportą, su kokiais sunkūmais susidūrė ir įveiktomis baimėmis.

Vakaro tema buvo „Lenkimai“, tačiau kaip minėjo pati viešnia, važiuojant kartu svarbiausia ne stiprus akceleratoriaus spaudimas ar apibrėžtų taisyklių laikymasis, bet pajautimas, kaip juda kartas ir kaip jį valdyti.

Valdo Čičinsko nuotr./Renginio akimirka
Valdo Čičinsko nuotr./Renginio akimirka

„Kiekvienas turime skirtingą kūno sudėjimą, skirtingą matymą bei pojūtį, tad lygiai taip pat ir sporte – nėra, kad jei vienas pasakė, kad būtent tada reikia stabdyti, būtent tada ir toje vietoje kiekvienas turime taip ir daryti. Labai svarbu lenkimuose yra ne tik paties karto suvaldymas, bet ir žvilgsnis, nusibrėžtas minčių žemėlapis – kaip aš artėju prie sudėtingo manevro ir kaip jį įveiksiu“, – pasakojo I.Senkutė-Gedgaudienė.

Vakaro metu moterys turėjo ir du praktinius važiavimus, po kurių kiekviena galėjo laisvai klausti patarimų ir dalinosi savo patirtimi, kaip sekėsi būti atidesnei ir atsižvelgti į savo pačios sprendimus vairuojant.

Kol vienos važiavo trasoje, kitos atlikinėjo apšilimo pratimus. Apšilimas ir treniruotė ypatingai svarbi paruošti kūną didesniam fiziniam apkrovimui prieš važiavimą.

Valdo Čičinsko nuotr./Renginio akimirka
Valdo Čičinsko nuotr./Renginio akimirka

Užduotys ir patarimai moterims buvo aiškiai suprantamos ir vertingos, kiekviena jų su malonumu stengėsi įvykdyti užduotis ir tobulėti pačios dėl savęs.

Po antro važiavimo dauguma moterų su džiugesiu prieidavo pasidalinti savo pagerintais rezultatais ir dėkojo vakaro viešniai už aiškų, be galo įdomu ir moterims suprantamą pokalbį apie autosportą.

„Nenustokite tobulėti ir mokytis. Svarbiausia nesustoti tuomet kai atrodo, kad progreso nėra ir rezultatai tiesiog stovi vietoje, kai rodos, kad nesugebėsi – svarbu analizuoti savo klaidas, stengtis ir nepasiduoti siekiant tikslų, o tobulėjimas ateis su atliktais namų darbais“, – kalbėjo Indrė Senkutė-Gedgaudienė.

Valdo Čičinsko nuotr./Renginio akimirka
Valdo Čičinsko nuotr./Renginio akimirka

Užbaigdami vakarą organizatoriai visoms merginoms įteikė dalyvių pažymėjimus ir atsisveikindami pakvietė bendrai nuotraukai.

Kadangi jungtinė „Moterų laisvalaikis kitaip“ ir vidaus kartodromų „Kartlandas“ komanda nori griauti susidariusius stereotipus apie moteris ir automobilių bei kartų sportą, šis vakaras su Indre Senkute-Gedgaudiene nėra paskutinis. Į analogišką „Women on fire“ pamoką kaunietės kviečiamos balandžio 11 dieną, kuri vyks kartodrome „Kartlandas“ Kaune.

Daugiau informacijos apie renginį rasite Facefook „Women on fire“. Dalyvės paraišką galite užpildyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas