Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indrė Senkutė savo jėgas išbandė ir „Moterų vairavimo meistriškumo čempionate“

Savaitgalį vykusiame „Moterų vairavimo meistriškumo čempionato“ trečiajame etape savo jėgas išbandė ir automobilių žiedo lenktynėse dalyvaujanti Indrė Senkutė. Jau seniai ketinusi dalyvauti šiame čempionate, rugsėjo 1-ąją prieš vieną iš treniruočių Indrė atvyko į moterims surengtas varžybas prie „Siemens“ arenos ir specialioje rungtyje dalyvavo su visiškai nepažįstamu automobiliu – „Toyota Auris Tuoring Sports". Kalbinome Indrę apie įspūdžius ir automobilį iš karto po finišo.
Indrė Senkutė
Indrė Senkutė / VSVC nuotr.

- Kas paskatino dalyvauti šiame moterų meistriškumo čempionate, juk paprastai varžotės su vyrais?

- Šiose moterims skirtose varžybose dalyvauti norėjau jau anksčiau, tačiau kiti etapai sutapo su varžybomis arba treniruotėmis. Atvykau ir iš įdomumo, ir iš noro išbandyti savo jėgas su visiškai nepažįstamu automobiliu. Be to, manau, kad tokie renginiai ir puikus laiko praleidimas tokiame draugiškame kolektyve, ir puikus būdas patirti gerų emocijų.

- Kokie įspūdžiai įveikus trasą su naujuoju „Toyota Auris Tuoring Sports"?

- Man labai patiko šis automobilis. Tačiau esu visiškai nepratusi vairuoti universalą, kadangi vairuoju sedanus. Todėl pajusti automobilio gabaritus nebuvo lengva. Bet nepaisant to, buvo labai malonu jį vairuoti, nes vairas itin jautrus ir automobilis labai manevringas. Man visuomet įdomu išbandyti kokį nors naują automobilį, o šį kartą buvo puiki proga pravažiuoti net ir specialiai parengta trasa.

VSVC nuotr./Indrė Senkutė
VSVC nuotr./Indrė Senkutė

- Kaip vertinate savo važiavimus?

- Kaip jau minėjau, nebuvo lengva pajusti gabaritus, todėl kliudžiau kugelį. Tačiau visiškai neturėjau minčių užimti kažkokią prizinę vietą, nes moteriškas kolektyvas ir puiki atmosfera – tai svarbiausia tokiame renginyje.

- Ar trasa Jums buvo sudėtinga?

- Trasa nepasirodė sudėtinga palyginus ją su per Lietuvos slalomo čempionato etapus parengiamomis trasomis, ji buvo taip pat ganėtinai greita. Atsiminti nebuvo ypatingai sunku, nes turėjome nemažai laiko susipažinti su parengta trasos konfigūracija.

- Kaip vertinate patį renginį?

- Aš esu tik „už“ tokius renginius, kadangi tobulinti vairavimo įgūdžius reikia kiekvienai iš mūsų. Nesvarbu, ar dalyvauji kokiame nors profesionaliame automobilių sporte ar ne. Automobilių slalomas – visų pirma puikiai padeda apsiprasti su automobiliu, pajusti jį, suvokti, kaip jis elgiasi tam tikruose posūkiuose ir pan. Aš pati, kai pradedu treniruotis su nauju automobiliu, visų pirma sudalyvauju būtent automobilių slalome, kad galėčiau geriau pažinti automobilį – kad susidraugaučiau su juo. (šypsosi)

VSVC nuotr./Indrė Senkutė
VSVC nuotr./Indrė Senkutė

- Ką patartumėte vairuojančioms moterims, kurios dalyvauja automobilių sporto mėgėjų renginiuose ar tokiame čempionate?

- Ne visos moterys yra drąsios prie vairo. Todėl važiuoti tokiame draugiškame kolektyve, nors ir visos yra konkurentės, puiki proga ne tik išbandyti save, bet ir perlipti per save. Tai tikrai labai didelis žingsnis toms, kurios niekada nedalyvavo panašiuose renginiuose - stoti prie starto linijos, pakovoti su savimi, o kitam kartui liks apie ką pamąstyti: kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje, kaip gali vairuoti, ką dar gali patobulinti. Linkiu moterims daugiau drąsos!

Aš taip pat nesu be baimės, kiekvieną kartą prie starto linijos virpa širdis ir apima jaudulys, nors prie starto linijos stojau ne kartą. Be to, daugelį dalykų vairavime lemia įgūdžiai, kuriuos tokiose varžybose ir galime tobulinti. Todėl noriu paraginti moteris stengtis tobulėti ir gerinti savo įgūdžius, tai pravers vairuojant kiekvieną dieną.

Motociklų sporte yra kitaip – ten yra svarbios ir fizinės galimybės, o automobilių sporte daugelį dalykų lemia mintys: turi galvoti, kaip važiuoti, kaip elgiasi automobilis. 

Be to, tai puikus savaitgalio praleidimas - pabūti ir su savimi, net ir pakovoti su savimi, be to – išmokti naujų dalykų.

Indrė Senkutė „MOTOTOJA moterų vairavimo meistriškumo čempionato“ trečiajame etape užėmė ketvirtą vietą, ne daug atsilikusi nuo čempionate  dalyvaujančių merginų, kurios slalomo varžybose dalyvavo jau ne pirmą kartą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas