Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Intriga WRC čempionate vėl sužibo: S.Ogier sutiko startuoti likusiuose etapuose

Po netikėtos ir tikrai skambios S.Ogier pergalės Suomijos ralyje, neilgai trukus mus pasiekė informacija apie garsiojo prancūzo sutikimą startuoti visuose likusiuose WRC sezono etapuose. Ką šis sprendimas reiškia čempionatui?
Sebastienas Ogier. Florival fr nuotr. Wikipedija CC BY-SA 3.0.
Sebastienas Ogier. Florival fr nuotr. Wikipedija CC BY-SA 3.0.

Pernai po netikėto K.Rovanperos pareiškimo, kad jis nori metų pertraukos ir nesiruošia ginti savo turimo WRC čempiono titulo, „Toyota“ komandos vadovai suprato, kad 2024 m. jie turės bėdų.

Jie savo komandos sudėtyje jau turėjo praeities čempioną S.Ogier, kuris norėdamas praleisti daugiau laiko su šeima sutikdavo startuoti nebent tik dalyje etapų. Jo pavyzdžiu pasekus ir K.Rovanperai, į naujojo komandos lyderio rolę beliko perstumti Elfyną Evansą.

Vis dėl to šiemet velsiečiui vis nepateisinant lūkesčių, o T.Katsutai vis klystant, japonams neliko jokios kitos išeities, kaip tik griebtis šiaudo - paprašyti S.Ogier pagalbos.

Ir po Suomijos ralyje pasiektos trečios pergalės 2024 m. sezone, S.Ogier sutiko.

„Go3 Sport 1“ tiesioginės WRC transliacijos metu Arūnas Volungevičius išsakė pranašišką idėją


Kai šeštadienį „Go3 Sport 1“ tiesioginės WRC transliacijos metu stebėdamas E.Evanso agoniją išgirdau garsaus komentatoriaus Arūno Volungevičiaus išsakytą kone pranašišką mintį, kad kažin ar „Toyota“ komandai neteks prašyti S.Ogier sudalyvauti ir likusiuose sezono etapuose.

Tikra tiesa, tada pagalvojau. Tai tikrai į čempionatą sugrąžintų intrigą.

Ir jau sekmadienį šiai atrodytų dar tik idėjai galiausiai išsipildžius, žinia apie tai pasklido po žiniasklaidos priemones.

Taip, galiu sutikti, kad ne visos šiame sezone S.Ogier pasiektos pergalės yra vien tik jo nuopelnas. Kroatijoje jam taip pat paskutinę dieną pergalę tarsi įteikė skaudžiai suklydę T.Neuville ir E.Evansas, o kur dar ši visiškai Suomijos ralyje dominavusio K.Rovanperos avarija paskutiniuose ralio ruožuose.

Tačiau tuo pačiu ir negalime nuvertinti Sebastieno, dėl to kad jis dažniau už kitus geba iki finišo sėkmingai "nuvežti" savo automobilį ir parodyti reikiamą rezultatą.

Iki WRC čempionato pabaigos likus tik 4-iems etapams galime pasakyti tik viena - tai geriausia, kas tik galėjo nutikti čempionatui.

Tai geriausia, kas tik galėjo nutikti čempionatui

Nes nuo šio momento T.Neuville nebeužteks tiesiog saugiai ir stabiliai iki finišo vežtis taškus. Norėdamas tapti čempionu, jis privalės rizikuoti ir lygioje kovoje išplėšti titulą iš kito rankų, o ne vien naudojantis kitų klaidomis ir savo stabilumu jį laimėti. Tikrosios lenktynės dėl čempiono titulo dar tik prasideda.

T.Neuville ir S.Ogier 2024 m. sezono metu iškovotų taškų grafikas:

T.Neuville ir S.Ogier šio sezono metu iškovotų taškų grafikas
T.Neuville ir S.Ogier šio sezono metu iškovotų taškų grafikas

Likęs WRC sezonas po šio S.Ogier sprendimo bus įdomiausias, koks tik galėjo būt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?